Rock News

Foo Fighters, show surpriză la Glastonbury 2023

Organizatorii anunțaseră o trupă misterioasă numită ChurnUps înaintea headlinerului Arctic Monkeys, vineri seară, însă fanii îi ghiciseră deja identitatea. Trupa a pus capăt speculațiilor cu o oră înainte de a ajunge pe scenă, când a postat pe Twitter o fotografie cu steaguri din audiența festivalului. Un tweet din contul ChurnUps a fost semnat DG, inițialele lui Dave Grohl.

Trupa a fost întâmpinată cu urale uriașe de publicul scenei Pyramid, când logo-ul ChurnUps a fost înlocuit cu cel al Foo Fighters, înainte ca Grohl să urce pe scenă pe un solo al noului baterist al trupei, Josh Freese, interpretând hit-ul cult „All My Life”.


Grohl sa adresat mulțimii la aproximativ 20 de minute după nebunia zgomotoasă din deschidere, salutând mulțimea. 

„Voi, băieți, știați că suntem noi în tot acest timp, nu-i așa?”, a spus el. „Ne bucurăm să vă vedem. Ne bucurăm să vă vedem după atâta vreme”.

Grohl a cântat un fragment din „Enter Sandman” de la Metallica, înainte de a se lansa în riff-ul de neconfundat din „Paranoid” al Black Sabbath înainte de „The Pretender”: „Ultima dată când am cântat aici a fost în 2017. Nu știu câți dintre voi ați fost atunci, dar am cântat rahatul acela tare atunci”.


Pe lângă „The Pretender”, setlist-ul a inclus favoritele fanilor „My Hero” și „Learn to Fly”, noua piesă „Rescued”, intercalate cu solo-uri prelungite ale lui Freese, care l-a înlocuit pe bateristul Taylor Hawkins după ce acesta a murit anul trecut. Hawkins nu a fost nici de această dată uitat, dedicându-i-se „Everlong”. 

Despre melodie, Grohl a spus că este „modul nostru de a ne lua rămas bun, pentru că nu ne place niciodată să ne luăm la revedere… Pentru că întotdeauna mă gândesc că dacă vă întoarceți, ne vom întoarce. Ne întoarcem anul viitor pentru un turneu nenorocit, așa că vă puteți întoarce să ne vedeți atunci”.

Așteptăm anunțul turneului european Foo Fighters de anul viitor, an pe care trupa îl începe cu concerte în Noua Zeelandă.