5 lucruri pe care probabil nu le știai despre Cyndi Lauper

Cu ocazia aniversării de 70 a artistei care a revoluționat rolul femeilor în industria rock’n’roll-ului, am întocmit o listă cu informații mai puțin știute despre Cyndi Lauper

Share

„Girls just wanna have fun”, „Time After Time”, „True Colors” sunt probabil unele dintre cele mai populare piese din lume. Cu toții știm imaginea fetei, îmbrăcată în stil punk, cu părul portocaliu acid, care merge țopăit, aruncând picioarele în față. Am crescut cu muzica și zâmbetul ei, i-am cântat piesele la karaoke și i-am urmărit nenumăratele activități filantropice. Cyndi Lauper își menține, din ’85 până în prezent, statutul de idol. Deși a rămas o prezență puternică în viețile noastre, nu o cunoaștem atât de bine pe cum pare. Iată câteva informații mai puțin știute despre Cyndi.

1. Inclusă atât în Songwriters Hall of Fame, cât și în Hollywood Walk of Fame, Lauper este una dintre puținele cântărețe care a câștigat trei dintre cele patru premii majore ale divertismentului american, respectiv Emmy, Grammy și Tony, singura excepție fiind Oscar. 
2. Lauper s-a născut în Brooklyn, New York City, într-o familie catolică. Tatăl ei, Fred, era de origine elvețiano-germană și descendent direct al lui Christen Lauper, un lider al răscoalei țărănești din Elveția din 1653. Mama ei, Catrine (născută Gallo), era de origine italiană (din Sicilia). Numele ei complet e Cynthia Ann Stephanie Lauper.
3. A avut o tinerețe destul de nefericită. Din cauza stilului său excentric, Lauper a fost batjocorită de colegii de liceu. Nici viața de acasă nu era roz. Avea un tată vitreg abuziv. 
4. A făcut istorie în lumea rockului. Lauper a devenit prima artistă care a obținut patru hituri consecutive în topul Billboard Hot 100 de pe un singur album, datorită discului de debut „She’s So Unusual”. LP-ul a rămas în Top 200 pentru mai mult de 65 de săptămâni, iar de atunci s-a vândut în 16 milioane de exemplare în întreaga lume.
5. A fost star de wrestling. Datorită popularității albumului ei de debut, „She's So Unusual”, Lauper a fost parte integrantă a programelor WWE și una dintre figurile de referință ale mișcării Rock'n'Wrestling. Ea a avut o contribuție importantă la popularitatea lui Wendi Richter, fostă luptătoare de wrestling profesionistă. A promovat și WrestleMania, faimosul eveniment WWE. 
Share