Rock News

Solistul Queens of the Stone Age, Josh Homme, se recuperează după cancer

Josh Homme spune că noul album Queens of the Stone Age este atât de personal și din cauza diagnosticului de cancer din 2022. Într-un interviu pentru Revolver, Homme dezvăluie că a suferit o intervenție chirurgicală, încheiată cu succes, pentru a elimina cancerul și că experiența nu a făcut decât să se amplifice perioada tulbure prin care trecea din cauza divorțului și luptei pentru custodia copiilor.

Deși nu dă detalii despre cancer, el spune că se recupereză și că mai are din când în când unele dureri.

„Cancerul este doar cireasa de pe tort dintr-o perioadă interesantă, știi? Sunt extrem de recunoscător că voi trece peste asta și mă voi uita înapoi ca la o nenorocire care mă va face mai bun”.

O parte din recuperarea lui Homme a fost petrecută înregistrând viitorul (al optulea) album QOTSA, „In Times New Roman...”, care urmează să fie lansat săptămâna aceasta (16 iunie).

Homme se referă la muzică drept „terapia și religia sa”, adăugând: 

"Cred că este prima dată când nu am vrut să fac un disc, dar treceam prin atât de multe chestii în viața personală. Am înregistrat mult material. Cred că o făceam pentru că atunci când am supărări, asta fac. Aici vin pentru a îndrepta lucrurile”.

Au trecut șase ani de când Queens of the Stone Age a lansat ultima dată un album și au fost șase dintre cei mai grei ani din viața lui Homme. În 2019, s-a despărțit de soția sa, solistal Distillers, Brody Dalle, după aproape 14 ani de căsnicie. Divorțul lor, finalizat la începutul acestui an, a fost un haos total din cauza acuzațiilor de violență, ordine de restricție de ambele părți și lungi proceduri pentru stabilirea custodiei copiilor. În martie, Homme a primit custodia legală unică a celor trei copii.

Lumea lui Homme a fost, de asemenea, dată peste cap de moartea unora dintre cei mai apropiați prieteni ai săi. În 2022, pe parcursul a două luni, Homme i-a pierdut pe fostul coleg de trupă Mark Lanegan, pe bateristul Foo Fighters, Taylor Hawkins și pe cel mai bun prieten al său, actorul  din „Treme”, Rio Hackford.

Single-urile pe care QOTSA le-a lansat până acum de pe noul album: „Carnavoyeur” și "Emotion Sickness".

Trupa, pentru cei care vor să îi vadă live, va pleca într-un scurt turneu european în 2023.

Jun 16: Neuhausen Ob Eck Southside Festival, Germany

Jun 17: Landgraaf Pinkpop Festival, The Netherlands

Jun 18: Scheessel Hurricane Festival, Germany

Jun 20: Halifax The Piece Hall, UK

Jun 22: Margate Dreamland, UK

Jun 23: Cardiff Castle, UK

Jun 28: Roskilde Festival, Denmark

Jun 30: Gdynia Open'er Festival, Poland

Jul 02: Werchter Rock Werchter Festival, Belgium

Jul 04: Lyon Les Nuits de Fourvière, France

Jul 05: Albi Pause Guitare Festival, France

Jul 07: Madrid Mad Cool Festival, Spain

Jul 08: Lisbon NOS Alive Festival, Portugal

Aug 12: New York Forest Hills Stadium, NY

Sep 09: Sao Paulo The Town Festival, Brazil

Sep 24: Louisville Louder Than Life Festival, KY

Oct 08: Sacramento Aftershock Festival, CA

Foto: Getty Images/ Guliver.