Rock Evergreen

Inflaţie de festivaluri de muzică în luna iunie

Fie că ești fan al muzicii electronice, trap, techno, un nostalgic al anilor ’90, fan al starurilor pop, rocker adevărat sau pur și simplu al muzicii contemporane românești, există ceva care să fie pe stilul tău luna aceasta!

Iunie vine la pachet, în termeni muzicali, cu o selecție interesantă de evenimente care se adresează multor categorii de public. În fapt, deși românii au parte de tot felul de concerte ale unor artiști de genuri diferite, inflația de festivaluri e așa mare încât au ajuns să se suprapună.

Din primele zile, marea distracție începe la Timișoara unde, pe 9 și 10 iunie, nostalgicii au la dispoziție Embargo Fest, care revine în orașul de pe Bega după mai multe ediții la Dudeștii Vechi și funcționează sub mottoul „Remember the 90’s”. Din 16 iunie, trei festivaluri (Flight Festival, Vest Fest și Magnetic Festival) se unesc în District23, parte a #Timișoara2023. Muzicieni internaționali ca Tom Odell și John Newman ajung în același line-up cu nume autohtone ca Delia, Vunk și Subcarpați, acoperind mare parte din genurile muzicale preferate de publicul festivalier. 

În weekendul 23-25 iunie, are loc climaxul festivalier a lunii, când patru evenimente se desfășoară simultan în colțuri diferite ale țării. Capitala are parte de SAGA, ajuns la a treia ediție de muzică electronică, pop și trap, iar concomitent la Brezoi are loc Bikers For Humanity Rock Fest, ediția a doua a evenimentului caritabil ce reunește cele mai mari trupe de rock românești în trei zile de neuitat. Tot la rock intră și Rocanotherworld, la Iași, singura deosebire constând în faptul că la ei regăsim și nume internaționale, precum norvegienii de la Madrugada. Iar în același interval, în Vrancea, la Zaga Zaga, se întâmplă Insula Festival, pentru cei care vor o ieșire de weekend, la iarbă verde, cu artiști autohtoni populari.

Weekendul care încheie luna și face trecerea către iulie e marcat de două festivaluri care devin populare în rândul publicului. Pe 30 iunie pornesc, simultan, IntenCity, la Craiova, unde headliner e Enrique Iglesias, și Nostalgia, mega-petrecerea care ne readuce hiturile anilor 90’s și 2000.