Morning Glory

Fizioterapeutul Adriana Serban ne spune cum să mergem prin jungla urbană

Azi, la „Morning Glory”, fizioterapeutul Adriana Șerban a dat câteva sfaturi despre cum să ne protejăm picioarele

Oare cum ne putem bucura de libertatea pe care ne-o oferă mersul desculț prin oraș fără să ne zdrelim picioarele? Adriana Șerban a venit în studioul Rock FM să ne spună că nu e indicat să renunțăm la încălțăminte, precum Kanye West, și de ce. 

În primul rând, Adriana Șerban a explicat că organismul nostru nu mai e adaptat de sute de mii de ani la mersul desculț și că nu reacționează bine la șocurile pe care le presupune o plimbare fără încălțăminte prin oraș. Pantofii au rolul de a prelua din șocurile mecanice pe care le-am putea întâmpina pe asfalt sau teren denivelat. Totodată, ne protejează de răni și, automat, de infecții. Riscurile mersului fără încălțăminte sunt variate și nu afectează doar talpa piciorului. Printre acestea se numără entorse, inflamații, durere de genunchi, leziuni de menisc, durere de șold, iar șocul poate fi transmis la nivelul coloanei vertebrale. 

Așa cum bine a punctat Răzvan Exarhu, „după 30 de ani și după primul tatuaj, vrei să îți întreci limitele”. Așa ajung mulți dintre noi la maratoane, fără să fim pregătiți în mod adecvat. Fizioterapeutul spune că ideal ar fi ca, atunci când luăm decizia de a participa la maraton, să ne pregătim cu o echipă de experți, ortoped, antrenor fizic și fizioterapeut. Totuși, nu strică nici dacă luăm totul pas cu pas, fără a ne forța. Există o mare diferență între cei care fac sport de mici și au deja memorie musculară și sunt în formă fizică și între cei care se apucă mai târziu de sport. 

Discuția integrală cu fizioterapeutul e la noi pe site!


Morning Glory - 7.06.2023

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:23:05

Morning Glory - 26.04.2024 - LAURENȚIU COMAN + ADRIAN NICOLAE & DAN FRÎNCULESCU

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:19:42

Morning Glory - 25.04.2024 - Paul Ipate

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:22:07

Morning Glory - 24.04.2024 - ADA CONDEESCU

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:11:49