Rock News

Noutățile din rock: Peter Gabriel își păstrează obiceiul de a scoate o piesă în ziua cu lună plină

După weekendul care a însemnat pentru mulți prilejul de a evada din cotidian, am revenit luni, 5 iunie, de la 16.30, în studioul #RockFM, la rubrica săptămânală „Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu”, în cadrul emisiunii „Rock Driver cu Cristian Hrubaru”. Am vorbit despre ultimele lansări muzicale, dar și despre începutul unui sezon plin de concerte rock în toată România.

Peter Gabriel și obiceiul său muzical în ziua cu luna plină

Așa cum ne-a obișnuit încă din luna ianuarie a acestui an, când a anunțat noul său album solo de studio, în ziua cu lună plină a fiecărei luni, fostul membru Genesis a lansat câte un extras de pe viitorul disc. Muzicianul care se află deja de aproape trei săptămâni în turneul de promovare a materialului discografic nu a făcut excepție nici de data asta. „Road to Joy” se numește single-ul pe care Peter Gabriel l-a lansat în ziua de 4 iunie.  


Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu - 5.06.2023

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu, 00:03:32

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu - 4.03.2024

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu, 00:04:42

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu - 26.02.2024

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu, 00:03:58

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu - 19.02.2024

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu, 00:03:22


Muzică nouă a venit și de la Foo Fighters

Foo Fighters, despre care am tot povestit în ultimele două ediții ale rubricii săptămânale de la #RockFM, au lansat vineri, 2 iunie, cel mai recent material de studio, „But Here We Are”. Sună foarte bine și dacă n-ați apucat încă să îl ascultați, merită o șansă! 



Guns N Roses și-au surprins fanii la începutul turneului mondial

Legendarii rockeri au început turneul mondial în care s-au îmbarcat pentru restul anului și au reușit să-i surprindă pe fanii veniți la un concert din Emiratele Arabe cu un setlist de nu mai puțin de 32 de piese, care conținea și patru cântece pe care muzicienii nu le mai cântaseră live de zeci de ani. Printre acestea se află și „Anything Goes”, pe care au cântat-o de doar 40 de ori în toată cariera, ultima oară fiind în 1988

Guns N Roses, în formulă completă, ajung curând în Europa, unde au o oprire planificată și pe Arena Națională din București, pe 16 iulie. Ultima dată, trupa a cântat la noi în 2010, însă fără celebrul chitarist Slash. 

Alice in Chains și Pretenders se numără printre trupele confirmate că vor deschide o parte dintre concertele acestui turneu. 



Recomandările săptămânii: concertele Powerwolf și Hollywood Vampires

Săptămâna asta ne vedem cu Johnny Depp, Alice Cooper și Joe Perry de la Aerosmith. Hollywood Vampires se întoarce în România pe 8 iunie, la Romexpo

Până atunci, dacă n-ați apucat încă, mai aveți timp să vă luați bilete pentru concertul Powerwolf de mâine. Trupa de metal din Germania care a deschis concertul Kiss de anul trecut și care a lansat în aprilie un album foarte fain concertează la Arenele Romane marți seară, 6 iunie


Ce concerte se anulează și care își schimbă locația?

Dacă recent anunțam că, din fericire, românii au fost norocoși, iată că norocul n-a ținut mult și Five Fingers Death Punch au fost nevoiți să ANULEZE concertul de pe 14 iunie de la Romexpo. Solistul Ivan Moody a trecut recent prin niște probleme medicale și nu a reușit să se refacă încât să poată susține restul concertelor planificate în turneul european. Deși se speră că trupa ne va vizita anul viitor, până atunci organizatorii au anunțat că spectatorilor li se vor restitui banii pe bilete. 

Concertul Amon Amath și Bleed From Within din 1 iulie se mută și el la Arenele Romane, ca și în cazul Powerwolf. Biletele, data și ora rămân valabile. 

Le recomand iubitorilor de rock să fie cu ochii pe calendarul concertelor din următoarea perioadă pentru că, începând de săptămâna asta și până prin septembrie, în fiecare săptămână vom avea parte de artiști foarte interesanți. Fie că vorbim de concerte de sine stătătoare sau de prezențe în cadrul unor festivaluri din țară, fiecare săptămână are, fără excepție, câte ceva de oferit pentru iubitorii rockului. 


Aniversarea muzicală a săptămânii: Metallica

După cum v-am obișnuit, în cele mai multe din „întâlnirile” noastre săptămânale mai aduc aminte de aniversări muzicale marcante. Lunea aceasta aș menționa că ieri, 4 iunie, s-au sărbătorit 27 de ani de la albumul „LOAD” al trupei Metallica. Cred că o asemenea ocazie merită să ne facă să ne amintim de un disc care conține multe dintre piesele îndrăgite ale trupei. Personal, o să rămân mereu îndrăgostit de balada „Mama Said”, poate printre cele mai frumoase pe care le-am auzit vreodată.


Până lunea viitoare, vă doresc o săptămână ușoară!