Rock News

Aventură pe urmele legendarei Metallica la Paris

Am găsit cel mai mare fan Metallica și l-am premiat cu o invitație dublă la concertul legendelor rock la Paris. Iată cum a fost experiența lui Lucian Miron

Acum zece zile, la „Rock Driver cu Cristian Hrubaru”, Lucian Miron a fost numit cel mai înfocat fan Metallica. Proba finală a fost de tip trivia, iar competiția a fost acerbă. Cunoștințele și-au spus cuvântul, iar premiul cel mare i-a revenit lui Lucian după ce a răspuns corect la cinci întrebări legate de istoria formației. 


Așa a ajuns Lucian, alături de soția lui, la Paris pentru a participa la concertul de pe 19 mai. Nu ne-am putut potoli curiozitatea, așa că l-am întrebat cum și-a petrecut weekend-ul în Orașul Luminilor și cum s-a distrat la concert. Ne-a trimis fotografii care îi documentează călătoria în întregime și ne-a povestit câte ceva despre experiența lor. Iată ce a avut de spus. 


„Despre concert nu sunt multe se spus. Mereu rămân fără cuvinte după o experiență ca aceasta. Metallica sunt ca vinul. Parcă devin din ce in ce mai buni cu anii, emană o energie incredibilă, fac show-uri din ce în ce mai complexe. Setlist-ul a fost super tare. Deși știam că nu o să aud piese precum „Master of Puppets” și „Nothing Else Matters” (este turneu „no repeat” cu cate două concerte în fiecare locație si cu setlist-uri diferite) pentru că le cântaseră cu două seri în urmă, am avut câteva surprize mari. Pentru prima dată am auzit live „The Call of Ktulu” și „You Must Burn”. Concertul a fost de nota zece, însă energia publicului a fost mai domolită decât mă așteptam. Cu toate astea, mi-am pierdut vocea. Am plecat cu un zâmbet larg pe față și cu bucuria că încă o dată am fost norocos să îi văd. Nu știu câte ocazii mai am, dar sigur nu am să ratez vreuna. Când eram în liceu, visul meu cel mai mare era să îi văd o dată live. Acum am pierdut numărătoarea concertelor. Între întâlnirea cu ei, concertele la care am stat pe scenă lângă ei, cele la care am stat în snake pit și cel la care soarta (și Rock FM) m-au trimis, deși nu era in plan, am realizat că până la urmă e posibil să fie adevărat... Dacă îți dorești suficient de tare, universul va aranja lucrurile în așa fel încât să se întâmple. Vă mulțumesc încă o dată pentru tot! O experiență pe care am să o păstrez mereu în colțul cu lucruri atât de bune, încât mă întreb dacă le merit cu adevărat!”.


Setlist-ul concertului de pe 19 mai a fost următorul.

1. Creeping Death

2. Harvester of Sorrow

3. Cyanide

4. King Nothing

5. 72 Seasons

6. If Darkness Had a Son

7. Welcome Home (Sanitarium)

8. You Must Burn!

9. The Call of Ktulu

10. The Unforgiven

11. Wherever I May Roam

12. Moth Into Flame

13. Battery

14. Whiskey in the Jar  

15. One

16. Enter Sandman

Din materialele primite de la Lucian, e extrem de clar că a fost un concert de neuitat. Datorită ecranelor 360, puteai vedea foarte clar concertul de oriunde te aflai. Chiar și pe filmare, sunetul e impecabil. Atmosfera din fața scenei pot pune pariu că a fost ceva de nedescris. Se poate vedea pe filmare cum publicul e în delir. Sper ca într-o zi să pot avea și eu experiența unui concert la asemenea nivel. Am rămas, după ce am trecut de câteva ori prin poze și filmări, cu sentimentul că asta înseamnă un concert legendar, dar și cu intuiția că, după un astfel de eveniment memorabil, cu greu te convingi că ai fost într-adevăr acolo. 

Iată un strop din experiența lui Lucian de la Stade de France, Saint-Denis, o filmare făcută și publicată de el pe YouTube.

Lucian, suntem siguri că ai meritat din plin experiența și ne bucurăm tare mult pentru tine și soția ta! Îți dorim cât mai multe concerte și îți mulțumim că ai împărtășit cu noi fericirea pe care ai simțit-o!