Rock News

Tina Turner a murit. She was simply the best...

Regina Rock and Roll-ului a murit la vârsta de 83 de ani, în casa sa din Elveția

Simbolul muzicii rock and roll a murit în pace miercuri, 24 mai, în reședința sa din Elveția, potrivit unei declarații oficiale. Ea suferise de diferite afecțiuni în ultimii ani de viață, printre care insuficiență renală, un accident vascular cerebral și cancer. 


În timpul carierei sale, a câștigat opt premii Grammy și a inclusă în Rock n Roll Hall of Fame în 2021, ca artist solo, fiind inclusă prima oară în 1991, alături de Ike Turner. 


Tina Turner a fost o inspirație timp de ani de zile pentru generații întregi. A fost idolul multor artiști precum Janet Jackson, Beyonce, Janelle Monae și Rihanna și, cu siguranță, va continua să inspire generații întregi și de acum înainte. 


Artista nu a avut deloc o viață simplă, însă a rămas mereu un exemplu de putere și rezistență. Povestea sa a fost portretizată în multe rânduri, în producții precum filmul biografic din 1993, „What’s Love Got To Do With It”, pentru care actrița Angela Bassett a câștigat un Oscar, sau musical-ul „Tina: The Musical” care s-a jucat pe cele mai mari scene ale lumii, sau documentarul HBO lansat în 2021. 


Să ne amintim câteva dintre momentele istorice pe care Tina Turner le-a oferit omenirii:


Tina Turner - The Best


What's Love Got To Do With It



I Don't Wanna Lose You



We Don't Need Another Hero