Morning Glory

Frumusețea versurilor contemporane românești, evidențiată de maestrul Marcel Iureș

Azi-dimineață la „Morning Glory”, marele actor Marcel Iureș a recitat unele dintre cele mai faimoase versuri din tezaurul cultural contemporan

Înainte de a-i da cuvântul maestrului Marcel Iureș, gloryoșii l-au sunat pe avocatul Laurențiu Coman pentru a ajuta un cetățean în de-ale blocului. O fi oare cinstit ca un cenzor al blocului să fie cuscrul administratorului? Laurențiu Coman spune că în lege cuscrii nu se consideră rude, așa că, din punct de vedere legal, nu e nimic greșit. Mulțumim omului legii că a clarificat problema!

Imediat după, realizatory au revenit la subiectul central al zilei, recitalul lui Marcel Iureș de versuri celebre. Prima lucrare intonată de actor a fost „Locul 1 Numai 1” de Nicolae Guță. Cu un ton impunător, Marcel Iureș a rostit clar și răspicat că „nu pică pe locul 2”! 

Următoarele versuri îi aparțin trupei Compact, „Cântec Pentru Prieteni”. Trebuie musai să îl ascultați pe maestru rostind grav „Ieee! Ieee! Ie!”, e un sunet de neuitat. 

Actorul a povestit și că, pe vremea când avea 12 ani, a fost plimbat de către unchiul său cu motocicleta. „Aveați cască pe cap?”, a întrebat Răzvan. Marcel Iureș a râs cald și a povestit că, pe atunci, nu purta nimeni cască, dar că mama lui i-a pus un batic pe cap, să nu îl tragă curentul. Apoi a recitat „Călare pe motoare” de la Cargo.

Cum numai maestrului îi e ușor să treacă fără cusur sau ezitare de la Cargo la Tzancă Uraganu’, așa cum a spus Răzvan Exarhu, realizatory l-au rugat să recite și „Mi-am urcat totul pe munte”. 

Am avut parte de o audiție delicioasă în această dimineață. Dacă nu ai reușit să prinzi „Morning Glory” azi, ascultă emisiunea, sub formă de podcast, la noi pe site!


Morning Glory - 16.05.2023 - invitat Marcel Iureș

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:42:15

Morning Glory - 28.03.2024

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:13:26

Morning Glory - 27.03.2024

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:21:32

Morning Glory - 26.03.2024

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:12:07