Rock News

Dogstar, trupa lui Keanu Reeves, se întoarce pe scenă după douăzeci de ani de pauză

Trupa grunge Dogstar a lui Keanu Reeves și-a anunțat primul concert după o pauză de două decenii

Grupul va reveni pe scenă pe 27 mai, la festivalul de muzică BottleRock din Napa Valley, California. Reeves și colegii săi de trupă vor interpreta în premieră muzică nouă de pe viitorul lor album. 

Dogstar, care nu a mai cântat live din octombrie 2002, și-a anunțat revenirea pe Instagram în vara anului trecut și a postat periodic actualizări cu privire la progresul sesiunilor de înregistrare.

Viitoarea lansare a Dogstar va fi prima colecție de muzică nouă a trupei de la albumul „Happy Ending”, al doilea material discografic realizat în 2000.

Într-o postare recentă pe Instagram, Reeves și colegii săi de trupă au confirmat că vor începe să publice o parte din noua sa muzică în această vară.

„Vă mulțumesc tuturor pentru comentariile amabile. Suntem foarte bucuroși să vedem un astfel de răspuns”, a scris trupa. „Sincer, nu ne așteptam la asta. Ne face să ne dorim să cântăm și mai mult”.

Au mai anunțat că prima piesă pe care o vor scoate vara aceasta va avea și un videoclip. Încă nu s-au publicat datele lansărilor. 

Reeves a co-fondat Dogstar în 1991. Trupa a lansat două albume, a făcut un turneu cu Bon Jovi și a deschis un concert pentru David Bowie. Keanu cânta la bas și backing vocals, dar, în cele din urmă, faima sa tot mai mare a făcut dificilă disponibilitatea de a găsi timp pentru proiect, iar trupa s-a destrămat în 2002. Ulterior, a cântat în grupul Becky, care a luat naștere împreună cu actorul Robert Mailhouse, toboșarul și co-fondatorul Dogstar, dar a părăsit această formație după doar un an.