Morning Glory

Cum ne protejăm copiii în trafic și cum îi dojenim acasă

Azi-dimineață, realizatory au vorbit cu Alex Filip despre siguranța în trafic a copiilor și despre efectele negative pe care le are condusul agresiv asupra comportamentului lor, apoi au intrat în direct la Pro TV, alături de Sergiu Floroaia, pentru a aminti ascultătorylor de ce ne îndrăgim tații

Primul punct pe ordinea de zi a fost discuția cu Alex Filip, pilot de curse, despre siguranța în trafic a lipicioșylor. Anul trecut, în jur de 130 de copii și-au pierdut viața în accidente rutiere, cu toate acestea, mentalitatea „nu mi se poate întâmpla mie” e tot mai des întâlnită. Invitatul a spus că asta se datorează sentimentului de îndreptățire pe care îl au majoritatea șoferilor. „Mulți cred că dreptatea se află la ei în mașină”, a afirmat Alex Filip. El a mai mai subliniat faptul că și tamponările ușoare pot avea consecințe grave. Un copil nu poate supraviețui declanșării airbag-ului, pentru că acesta se umflă într-o zecime de secundă, cu o viteză imensă, iar impactul e fatal pentru cei mici. 

Pe lângă aspectul fizic al subiectului, mai e și componenta psihologică. Dacă părintele e un șofer nervos, care își pierde cumpătul ușor la volan, copilul ajunge la destinație, de regulă școala, foarte încărcat. Asta poate duce la deviații de comportament, precum accese de violență, incapacitate de a se concentra și nervozitate. Alex Filip a susținut că agresivitatea în trafic a părintelui se imprimă pe psihicul copiilor și că aspectul ăsta e foarte important, dar și foarte trecut cu vederea. 

Vorbe de duh de la tătuca

După încheierea primului obiectiv al dimineții, gloryoșii și Sergiu Floroaia au intrat în direct la Pro TV pentru a transmite vorbele pe care le auzim cu toții de la figurile paterne din viața noastră, chiar dacă le-am auzit deja de prea multe ori. Câteodată, fiecare mai are nevoie să audă câte o expresie călduroasă din partea tatălui. 

Iată câteva exemple.

Să zicem că vrei să îi arăți tatălui tău ceva de care ești mândru. Desigur că va spune „Când făceam eu asta, tu te încălțai cu fesul!”

Sau poate vreți să mergeți la pescuit împreună, iar tu nu îți găsești cizmele de cauciuc. Sigur ai auzit replica asta, „Mergem sau nu mai stăm?”. 

Nu puteam să nu menționez clasica „Până aici ați plătit”, nici nu îi mai trebuie introducere. 

Totuși, personal, replica mea preferată a tatălui meu e „Întreab-o pe maică-ta!”

Pentru a asculta discuția integrală de azi, de la matinal, accesați podcastul „Morning Glory” la noi pe site!

Morning Glory - 12.05.2023 - invitați Alex Filip, Andrei Borțun & Sergiu Floroaia

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:36:40

Morning Glory - 18.04.2024

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:20:51

Morning Glory - 17.04.2024

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:16:19

Morning Glory - 16.04.2024 - DANA ROGOZ + ADI HADEAN

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:17:47