Rock News

Metallica lansează pentru streaming/ download primele concerte din turneul M72

Concertele, care au marcat deschiderea turneului de doi ani al Metallica M72, în sprijinul celui mai recent album al lor, „72 Seasons”, au avut loc la Johan Cruijff Arena din Amsterdam pe 27 și 29 aprilie și fac parte din conceptul „No Repeat Weekend”, promis de Metallica, cu 32 de melodii diferite în cele două setlist-uri.

Metallica a oferit de mult înregistrări ale show-urilor lor live, construind o arhivă masivă de concerte disponibilă fanilor, care continuă să crească nu doar cu spectacole noi, ci, și pe măsură ce caută în arhivă, adaugă și spectacole vechi. Înainte de începerea turneului actual, trupa a adăugat șapte concerte din turneul pentru „Black Album” din 1991-1993.

Pe lângă stream-ul și download-urile de pe LiveMetallica.com și nugs.net, Metallica își pun live-urile la dispoziția fanilor pe CD și pe vinil. Primele înregistrări pot fi cumpărate aici.

Metallica este, de asemenea, celebră, și pentru lansarea videoclipurilor live filmate profesional de la concertele lor. Din aceast nou turneu au lansat deja „Screaming Suicide”, „Sleepwalk My Life Away” din 27 aprilie și au distribuit recent „72 Seasons” din 29 aprilie.

Următorul „No Repeat Weekend” Metallica are loc pe 17 și 19 mai pe Stade de France din Paris. 

Pentru cei cărora le pare rău că nu vor ajunge la turneul actual Metallica, trupa a anunțat că în această vară va transmite live în cinematografele din întreaga lume concertele din 18 și 20 august de pe Stadionul AT&T din Arlington din Texas.

Concertul va fi filmat cu mai multe camere, rezultând cele mai bune vizionări, indiferent de unde din lume te uiți.

Biletele și cinematografele selectate vor putea fi văzute pe https://www.metallica.film/.

Foto: Getty Images/ Guliver.