Rock News

Video animat Motorhead după melodia Metallica, „Enter Sandman”

Coverul Motorhead după „Enter Sandman” este acum disponibil pe toate platformele de streaming sub forma de EP. Există și un single fizic, un vinil de șapte inch, în ediție limitată, disponibil în magazinul oficial Motorhead. Versiunea Motorhead a „Enter Sandman” a fost lansată inițial în 1998 pe albumul compilație ECW Extreme Music, un album pentru promovarea Extreme Championship Wrestling, o franciză de lupte care a dat faliment în 2001.

Noul EP digital „Enter Sandman” include și reînregistrarea Motörhead din 2006 a R.A.M.O.N.E.S, care a apărut pentru prima dată ca o piesă bonus pe albumul „Kiss Of Death”. EP-ul este completat de alte trei cover-uri: o versiune live a lui Bob Seger „Rosalie”, preluată de pe viitorul album „Live At The Montreux Jazz Festival 2007”, plus o înregistrare de studio The Sex Pistols „God Save The Queen” (lansat inițial ca single în 2000) și o versiune live a Hawkwind, „Silver Machine”, preluată de pe „Record Store Day 2021 The Löst Tapes Vol. 1 (Live In Madrid 1995)”.

Coverul Motörhead a fost lansat cu ocazia Motörhead Day, serbată în fiecare 8 mai. „The 8th of May” a fost desemnată ca Ziua Motörhead în 2020, în onoarea a 40 de ani de la apriția „Ace of Spades”. Pe lângă serbarea zilei, trupa continuă să onoreze memoria lui Lemmy prin lansarea de materiale postume, înregistrări de concert nelansate anterior și boxset-uri aniversare. Cel mai recent, am avut parte de o piesă din sesiunile ultimului disc, „Bad Magic”, „Greedy Bastards”.


Motorhead a câștigat premiul Grammy „Best Metal Performance” în 2005 pentru versiunea sa a piesei Metallica „Whiplash”.


Metallica i-a adus un omagiu solistului Motorhead, pe albumul din 2016, „Hardwired... To Self-Destruct”, care a apărut la mai puțin de un an de la moartea legendarului Lemmy. „[Este] o melodie numită „Murder One”, care era numele amplificatorului lui [Lemmy], amplificatorul lui preferat de scenă”, a declarat James Hetfield pentru un post de radio american.

O legătură unică de prietenie între cele două trupe a existat de-a lungul deceniilor, Metallica cântând chiar și la petrecerea de 50 de ani a lui Lemmy, în 1995. 

Foto: Getty Images/ Guliver.