Rock News

5 melodii pe care trebuie să le asculți de la trupa Zob

Out Of Office Fest va aduce mâine în fața fanilor, la Arenele Romane, cinci dintre cele mai cunoscute trupe rock românești: Alternosfera, Trooper, Omul cu Șobolani, Zob și Stema.

În acest an se fac trei decenii de când răsună muzica punk rock a formației Zob . Aceasta a debutat în 1993, printr-un concert organizat de fundația „Corupted Morals”.

Stilul muzical al trupei Zob poate fi descris ca un amestec de rock alternativ, punk și metal, iar versurile  acoperă o gamă largă de subiecte, de la dragoste și relații, până la politică și probleme sociale.

Formația se poate lăuda și cu câteva premii și nominalizări: la Premiile Industriei Muzicale din 2001, „ZOB III” a fost declarat cel mai bun album de rock alternativ, iar la Premiile Muzicale MTV România 2006, trupa a fost nominalizată la categoria „cel mai bun rock”.

Aceasta a suferit și câteva schimbări la nivelul numelui, pornind de la Rock didactic, pe când Colegiul Național Matei Basarab era doar un simplu liceu, apoi Trafic, Jad, și, în cele din urmă, Zob, nume ales în anul 1993.

„Printre nori”

Este cea mai cunoscută piesa a trupei,  dând numele unuia dintre albume. O piesă care surprinde într-un mod inedit trecerea timpului pe note de muzică punk, duioasă și sarcastică în același timp


„Basm epic” 

Apare în albumul „Deviant” și satirizează o poveste actualizată conform relațiilor de dragoste din ziua de azi. O melodie  care va face, cu siguranță, publicul să danseze!



„Arată-mi” 

Piesa s-a făcut remarcată printr-un stil muzical distinct, însă motivul pentru care această melodie a devenit atât de cunoscută este reprezentat de versurile pline de umor. Cântecul a cunoscut o frumoasă relansare după ce a fost interpretat live la „Morning Glory cu Răzvan Exarhu”.



„Cântec de dragoste” 

Piesa este lansată în anul 2004 pe albumul „În loc de bun simț” și este considerată una dintre cele mai îndrăgite melodii ale trupei. Videoclipul îi are drept protagoniști pe Vlase și Mara, care împărtășesc o poveste de dragoste. 



„Wonderful World”

Melodia face parte din albumul „Parodisiac” lansat în 1996, fiind o parodie a melodiei „What a Wonderful World” cântată de Louis Armstrong. Un cover reinterpretat într-o manieră energică.



Dacă vrei să asculți trupa Zob live, vino și tu sâmbătă, 6 mai, la Arenele Romane la Out Of Office Fest! Biletele sunt disponibile pe aici.

text de Andrada Lipa (studentă)