Rock News

Metallica a lansat M72 World Tour: două spectacole în fiecare oraș, cu setlist-uri care nu se repetă (foto & video)

Metallica a lansat M72 World Tour în sprijinul noului album, „72 Seasons”. Turneul de doi ani – care include două seri de concerte și două setlist-uri complet diferite în fiecare oraș – a început la Johan Cruijff Arena din Amsterdam, cu The Architects și Mammoth WVH în deschidere. Dar noaptea a aparținut capului de afiș, desigur.

Metallica a deschis spectacolul cu instrumentalul epic de pe „Master of Puppets”, „Orion”, care nu a mai servit drept deschidere din 2011. Evident, au urmat favoritele live ale fanilor, „For Whom the Bell Tolls”, „Nothing Else Matters”, „Sad But True”, „Seek & Destroy”, intercalate cu cu melodii de pe cel mai nou album, „Screaming Suicide” și „Sleepwalk My Life Away”.


Nu pot cânta aceeași melodie de două ori într-un weekend, așa că va trebui să vedem ce vor scoate pe parcursul întregului turneu. În ceea ce privește setlist-urile Metallica, nimeni nu a fost vreodată dezamăgit de ele, ținând cont de faptul că sunt o mulțime de hituri în discografia lor. Mai rămâne loc pentru multe piese mari și în a doua seară, pentru că lipsesc, de exemplu, „Enter Sandman” sau „One”, la o primă privire. De asemenea, trebuie să ne așteptăm la mai multe melodii de pe „72 Seasons” și alte melodii din perioada de început. Nu au cântat multe piese de pe „Kill ‘Em All”, „Load”, „ReLoad”, „Hard Wired…To Self Destruct” sau „Death Magnetic”.

Ar fi și păcat să nu ascultăm pe parcursul turneului „Kill ‘Em All” în întregime, albumul împlinind 40 de ani în 2023 (mai precis, pe 25 iulie).

Metallica face parte din lineup-ul de vis anunțat de festivalul Power Trip din Coachella Valley, Statele Unite, la prima ediție în acest an. Printre cei care vor concerta sunt, în afara Metallica, Iron Maiden, Tool, Ozzy Osbourne, AC/DC și Guns N' Roses.

Evenimentul se va desfășura între 6 și 8 octombrie 2023, iar biletele pornesc de la 599 $ (plus taxe). Lineup-ul festivalul nu cuprinde decât cele 6 trupe headliner, în rest nicio altă formație nu va mai concerta.

Foto: Getty Images/ Guliver, 27 aprilie 2023.

Fotografii de la concertul din Amsterdam din 27 aprilie 2023, mai jos. Urmăriți Facebook-ul nostru în acest week-end pentru mai multe fotografii de la al doilea concert care urmează să se desfășoare sâmbătă, 29 aprilie. Turneul Metallica va continua în Europa cu Paris, Hamburg, Gothenburg, East Rutherford, după care. în august, va ajunge în Canada.