Rock News

Sirenia, We Are Numbers, White Walls, RoadkillSoda şi Asemic completează line-up-ul ARTmania Festival

ARTmania, care va avea loc la Sibiu în perioada 28-30 iulie, a anunțat noi nume care completează lineup-ul festivalului. Sirenia, We Are Numbers, White Walls, RoadkillSoda şi Asemic se alătură headlinerului Porcupine Tree - prezent pentru prima dată în România -, Wardruna, Samael, Tesseract, Pain of Salvation sau Emperor.

ARTmania, ajuns în acest an la a șaisprezecea ediție, este cel mai longeviv festival de rock din România, cu line-up divers și spectaculos de la un an la altul și cu una dintre cele mai unite și deschise comunități din țară.

De-a lungul anilor, pe scena festivalului au urcat o serie de artiști și de trupe importante, de la Steven Wilson, Peter Hammill, Serj Tankian și Devin Townsend, la Die Toten Hosen, Nightwish, Within Temptation, HIM, Tarja Turunen, The Gathering, The Sisters of Mercy, Anathema, Apocalyptica, Lacuna Coil, Helloween sau Lacrimosa.

Reunită cu mare scces după un hiatus de mai bine de un deceniu, trupa britanică Porcupine Tree va concerta pentru prima dată în România la ARTmania Festival 2023, după ce în 2018 l-am văzut, tot în premieră pentru România, pe Steven Wilson.

Supergrupul, condus de reputatul muzician englez Steven Wilson, va urca pe scena principală a festivalului, în Piața Mare din Sibiu.

Bazele Porcupine Tree au fost puse de Steven Wilson în 1987. Alături de el, în formula actuală a formației, se află claviaturistul Richard Barbieri, care a făcut parte din grupul new wave Japan, și bateristul Gavin Harrison, care mai colaborează cu The Pinneaple Thief, dar și cu trupa-fenomen King Crimson.

Trupele Wardruna, Haken, TesseracT, Port Noir și Vulture Industries vor concerta anul viitor la cea de-a 16-a ediție ARTmania Festival, ce va avea loc la Sibiu în perioada 28 - 30 iulie.

Grupul norvegian neo-dark folk Wardruna, care a avut anul acesta un turneu sold-out în Europa, va urca pe scena festivalului după patru ani de la primul show susținut la ARTmania, când și-a prezentat albumul „Skald” (2018).

În 2023, muzicienii vor aduce și cele mai recente compoziții, incluse pe al cincilea album, „Kvitravn”, apărut la începutul anului 2021.

Abonamente și bilete, aici.