Rock News

Ville Valo: „Cele mai bune concerte rock sunt cele în care atunci când mergi pe scenă, pur și simplu uiți totul”

Ville Valo a susținut primul lui concert în SUA sub numele VV, în Philadelphia. I s-a alăturat pe scenă, ca parte a trupei sale: Mikko Virta la chitară, Risto Rikala la tobe, Sampo Sundström la chitară și Juho Vehmanen la bas. Etapa turneului din SUA a început la Philadelphia's Theatre of the Living Arts şi se va încheia la New York pe 8 mai. Ville Valo va cânta la București la Metalhead Meeting cu Pantera și Life of Agony. Festivalul are loc pe 26, 27 și 28 mai, la Romexpo.

Într-un interviu recent cu Grammy.com, fostul solist HIM, Ville Valo, a fost întrebat despre unele dintre lucrurile esențiale care îți trebuiesc pentru un turneu.

„Chiar înainte de a intra pe scenă, cel puțin în cazul meu, este foarte important să fii emoționat și este foarte important să ai fluturi în stomac. Și dacă nu sunt acolo, cred că concertul nu va fi un succes. Pentru că cele mai bune concerte rock sunt cele în care atunci când mergi pe scenă, pur și simplu uiți totul. Iar cele mai bune concerte sunt cele după care nu-și mai amintești nimic. Se întâmplă când te pierzi în muzică și ești una cu publicul. Acesta este un sentiment special. Dar este mai ușor de spus decât de făcut".

Albumul de debut VV, „Neon Noir”, a fost lansat pe 13 ianuarie prin Heartagram Records, după ce acum un an, în aprilie 2022, Valo lansase primul single, o melodie numită „Loveletting”. 

Începând să lucreze la album în timpul pandemiei, VV spune că de fapt a trebuit să învețe cum să înregistreze tobele, basul și chitara, deoarece nu a reușit să facă rost de muzicieni pe atunci.

Single-ul „Loveletting” a reprezentat prima sa muzică nouă în peste doi ani, după lansarea EP-ului cu trei piese „Gothica Fennica Vol. 1” din martie 2020.

La fel ca „Neon Noir”, „Gothica Fennica Vol. 1” a avut o asemănare muzicală puternică cu HIM și a prezentat piesele „Salute The Sanguine”, „Run Away From The Sun” și „Saturnine Saturnalia”.

Format în 1991 de Valo, chitaristul Mikko „Linde” Lindström și basistul Mikko „Migé” Paananen, HIM a oferit lumii o nouă abordare a genului metal, care a devenit cunoscută sub numele de „love metal” (este și titlul celui de-al patrulea album al trupei).

Foto: Getty Images/ Guliver.