Morning Glory

Cât de des schimbăm perna? Cât de des întoarcem foaia?

Azi-dimineață la „Morning Glory”, realizatory au discutat cu medicul dermatolog Cătălin Popescu dilema feței de pernă, iar apoi au vorbit cu Goran Mrakić despre hazul diferențelor culturale

Primul invitat din această dimineață, medicul dermatolog Cătălin Popescu, a făcut lumină în dilema feței de pernă. Deși apar tot felul de articole, cu așa-zise păreri de expert, despre cum să avem grijă de ten, nu toate sunt de încredere. Nu trebuie să ne schimbăm fața de pernă prea mult, ci într-un interval rezonabil, de bun simț, susține doctorul. Acesta a explicat că pielea ni se descuamează zilnic, adică ne schimbăm pielea, și acel reziduu intră în pernă. 

„Ne schimbăm fața de pernă când începe să pută?” – Răzvan Exarhu

Ea trebuie înlocuită într-un interval obișnuit de timp. Medicul a spus că asemănătoare e și situația cu rutina de îngrijire a tenului, când vine vorba de strategii de marketing. Adică, nici nu știm cum să ne curățăm corect tenul, că deja avem de urmat șapte pași cu diverse produse cosmetice. 

Bancuri regionale

Mai apoi, gloryoșii au luat legătura cu Goran Mrakić, cu care au discutat cele mai amuzante stereotipuri despre diverse popoare, foste părți componente ale Iugoslaviei. Iată câteva exemple: 

„Bosniacii s-au creat după ce un urs a copulat un fag.”
„În Serbia nu pot exista războaie civile pentru că se transformă în răscoale țărănești.”
„Războaiele nu rezolvă nimic, mereu supraviețuiește cineva.”

Pe teritoriul Iugoslaviei s-au folosit multe aforisme de-a lungul timpului și există un sub-gen literar care caricaturizează diferitele nații din zonă. De altfel, e ca la noi, ce moldovean nu a glumit pe seama unui ardelean măcar o dată?

Pentru mai multe detalii despre mituri din dermatologie și pentru mai multe bancuri cu tentă regională sau etnică, puteți asculta emisiunea integrală la noi pe site, sub formă de podcast!


Morning Glory - 24.04.2023 - invitați Paul Dinu, Goran Mrakic și clasa a XI-a U1 a Colegiului Național George Coșbuc

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:52:01

Morning Glory - 26.04.2024 - LAURENȚIU COMAN + ADRIAN NICOLAE & DAN FRÎNCULESCU

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:19:42

Morning Glory - 25.04.2024 - Paul Ipate

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:22:07

Morning Glory - 24.04.2024 - ADA CONDEESCU

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:11:49