Morning Glory

Premiile Gopo, lecția de spionaj și sfatul medicului despre problemele cu greutatea

Ca în fiecare vineri, a fost o zi ocupată în organizația de bază. Oana Giurgiu a venit să vorbească despre Premiile Gopo 2023, după care Cristi Popesco a răspuns curiozităților despre branșa lui de spionaj, iar mai apoi, medicul Mihai Craiu a vorbit despre obezitatea la copii

În primul rând, Oana Giurgiu a vorbit cu realizatory despre a șaptesprezecea ediție a Premiilor Gopo. Gala de decernare a premiilor va avea loc pe 25 aprilie și se va ține la TNB. Aceasta va fi difuzată în direct pe Voyo, serviciul de streaming Pro TV. Nominalizările au fost stabilite de către 11 profesioniști din domeniul filmului, după care vor fi votate de 700 de experți ai filmului. 

Discuția s-a concentrat apoi pe „Spioni de Ocazie”, unul dintre cele mai nominalizate filme de anul acesta. După spusele invitatei, „e un fel de «Inglorious Bastards»”, doar că după fapte reale. E un documentar captivant, cu imagini de arhivă, despre o parte a istoriei mai puțin cunoscută.

Cristi Popesco, deconspirat în direct la Pro TV

După ce s-a lăsat de hacking, s-a apucat de spionaj și nu de orice fel. Cristi Popesco a fost deconpirat ca sex spion în direct la Pro TV și a vorbit despre școala de sex spionaj din Siberia. Absolventul Magna Cum Laudae a dezvăluit că acolo se lucrează mai mult pe animale, pentru că e foarte frig și pentru că e de interes național să știi să călărești. Se pare că pentru nota finală, cursanților lui s-a cerut să călărească un urs. La cursul de sado-maso, trebuie să înveți să stăpânești sconcși și arici. 


Răzvan Exarhu a fost curios să afle dacă există școli și în zonele mai calde, cu lac. „Datul la rățușcă e program de masterat”, a susținut spionul în rezervă. Acesta a împărtășit cu realizatory  câteva trucuri foarte utile de agățat. 

Problema obezității infantile

Un subiect cu greutate din ziua de azi a fost problema obezității la copii, pentru care realizatory l-au invitat pe medicul Mihai Craiu să vorbească. De ani de zile, numărul de cazuri de obezitate e într-o creștere continuă. Ponderea copiilor supraponderali s-a dublat față de acum 10 ani, iar față de cea de-acum 40 de ani, e de 11 ori mai mare. Cauzele sunt bine-cunoscute, nu mâncăm ce trebuie, când trebuie și nu facem destulă mișcare. Medicul a menționat și mentalitatea toxică, adânc înrădăcinată în cultura noastră de „gras și frumos” și a adăugat că părinții lasă problema pe mâine când o pot rezolva azi. Adică se gândesc că odrasla e în creștere, ca o să se înalțe și o să slăbească mai încolo. E greșit, pentru că adulții vor suferi de tot felul de probleme, precum hipertensiunea arterială. 


O treime dintre părinții din toată lumea evaluează greșit greutatea copilului, iar 93% dintre aceștia au impresia că prichindeii cu surplus de greutate sunt prea slabi. E important să evaluăm corect și să cerem sfatul nutriționistului. În plus, medicul a recomandat să ieșim la mișcare weekend-ul acesta și să ne ținem de promisiunile de după masa de Paște. 


Morning Glory - 21.04.2023 - inivtați Oana Giurgiu, Mihai Craiu, Cristi Popescu și Csaba Asztalos

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:33:26

Morning Glory - 23.04.2024 - Emanuel Pârvu

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:25:01

Morning Glory - 22.04.2024 - Cuibul + Zdob și Zdub Live

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:11:55

Morning Glory - 19.04.2024

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:15:37