Rock News

O statuie a solistului AC/DC Brian Johnson a fost dezvelită în Namur, Belgia

Statuia, care a fost ridicată cu ajutorul radiodifuzorului RBTF și al fanilor locali, amintește de prima apariție live a lui Johnson cu AC/DC, care a avut loc la Palais Des Expositions din Namur pe 29 iunie 1980, la scurt timp după ce trupa a terminat de înregistrarea clasicului „Back In Black”.

Într-un videoclip trimis la RBTF pentru a le mulțumi pentru statuie, Johnson explică importanța acelui concert din 1980, în care era foarte emoționat pentru faptul că este solistul AC/DC și se declară nedemn de o statuie. 

În timpul spectacolului din 1980, AC/DC a interpretat șapte melodii din nelansatul „Back In Black”, începând cu piesa de deschidere, „Hells Bells”. Setul s-a încheiat cu „Let There Be Rock”, care a fost ultima melodie pe care Bon Scott a cântat vreodată pe scenă, la Gaumont din Southampton, cu cinci luni mai devreme, la concertul final al turneului „Highway To Hell”.

Johnson și-a amintit mai târziu că s-a mai liniștit când a văzut un banner în mulțime pe care scria: „R.I.P. Bon Scott. Mult succes Brian!”.

La începutul acestei luni, a fost anunțat că AC/DC va fi cap de afiș în seara de sâmbătă a festivalului proapăt înființat Power Trip, care va avea loc la Empire Polo Club din Indio, California, între 6 și 8 octombrie. Va fi primul cu Johnson și AC/DC de la începutul anului 2016.

Fetivalul include numai headlineri: Guns N' Roses, Metallica, Iron Maiden, Ozzy Osbourne și Tool.