Rock Evergreen

Lucruri mai puțin știute despre trupă și Jon Bon Jovi

Numele Bon Jovi și Jon Bon Jovi sunt emblematice pentru muzica rock. Chiar ai putea spune că se știe tot ce se poate ști despre aceste personaje, însă există anumite aspecte care nu au fost atât de vehiculate de media.

de Gruia DRAGOMIR (Sunete)

 Jon este rudă cu Frank Sinatra, acesta i-ar fi fost unchi de-al doilea din partea tatălui.

 Mama lui Jon, Carol Sharkey, a fost iepuraș Playboy.

 Primele înregistrări profesioniste din cariera lui Jon au fost pentru o compilație cu piese de Crăciun cu tematică Star Wars din anul 1980. El a cântat versurile pentru colindul „R2-D2, We Wish You a Merry Christmas”.

 De-a lungul carierei sale, trupa Bon Jovi a lansat 15 albume, 5 compilații și 3 albume cu muzică live. A vândut peste 100 de milioane de albume în întreaga lume și au susținut peste 2.700 de concerte în peste 50 de țări, în fața a peste 34 de milioane de fani.

 În august 1989, Bon Jovi a devenit prima trupă americană căreia Uniunea Sovietică i-a permis să susțină un concert pe teritoriul său, în cadrul festivalului Moscow Music Peace Festival, unde, mai apoi, au fost invitați și Mötley Crüe, Ozzy Osbourne, Scorpions. Evenimentul a fost numit Woodstock-ul rusesc. De asemenea, New Jersey a devenit primul album american care a fost lansat oficial în U.R.S.S. Totodată, festivalul din Moscova a devenit o sursă de inspirație pentru balada „Wind of Change” a trupei Scorpions, piesă care a devenit simbolul căderii Zidului din Berlin.

 Donald Trump și-a făcut un dușman din Jon Bon Jovi după ce în 2014 amândoi au fost implicați într-o licitație pentru cumpărarea echipei de fotbal american Buffalo Bills. Atunci, Trump a lansat o campanie de fake news împotriva lui Jon, susținând că dacă starul american va câștiga licitația, va muta echipa în alt oraș. Într-un final, niciunul nu a câștigat licitația, dar Jon a rămas marcat de acest episod.

 Cu atât de multe turnee și atât de multe proiecte în care a fost implicat, te-ai aștepta ca Jon să nu aibă o viață personală. De fapt, el este căsătorit cu iubita sa din liceu, Dorothea Hurley, încă din 1989. Împreună au 4 copii: Stephanie Rose (31 mai, 1993), Jesse James Louis (19 februarie, 1995), Jacob Hurley (7 mai, 2002) și Romeo Jon (29 martie, 2004). Jon se străduiește pe cât posibil să-și țină copii departe de ochii presei, pentru a-i proteja de efectele negative pe care celebritatea le aduce la pachet cu toate celelalte beneficii. De exemplu, când fiica sa avea 19 ani, ea și-a sunat tatăl la două dimineața pentru a-i mărturisi că fusese la un pas de moarte din cauza unei supradoze de heroină. Jon nu a avut niciodată probleme cu drogurile sau alcoolul.

 Jon Bon Jovi este renumit și pentru cauzele nobile în care este mai mult decât implicat. A lucrat alături de Crucea Roșie, Olimpiadele pentru persoane cu dizabilități, Fundația Elizabeth Glaser pentru tratarea copiilor cu SIDA, ONG-uri care și-au propus să construiască case pentru persoanele fără locuință sau afectate de dezastre naturale - Habitat for Humanity, Covenant House, Project H.O.M.E. De asemenea, a donat constant milioane de dolari pentru numeroase organizații ce luptă pentru a le face viața mai bună persoanelor mai puțin norocoase din această lume. În plus, în 2006, Jon a pus bazele fundației The Jon Bon Jovi Soul Foundation, o organizație ce ajută familiile care se confruntă cu dificultăți economice să se pună înapoi pe picioare.