Morning Glory

Morning Glory, Morning Glory / Hai la Bursa de Valory

Radu Hanga, președintele Bursei de Valori București, i-a vizitat pe realizatory și a vorbit despre tranzacționarea pe bursă a titlurilor de stat FIDELIS

Azi-dimineață la matinal, gloryoșii l-au invitat pe Radu Hanga, care a explicat câteva noțiuni despre Bursa de Valori București și despre titlurile de stat FIDELIS. Acesta a susținut că BVB și Ministerul Finanțelor au un proiect care se derulează de mai mult timp și a apreciat podul de legătură creat între donarea de sânge și piața de capital, două aspecte sociale pe care le consideră esențiale. 

Radu Hanga  a explicat la „Morning Glory cu Răzvan Exarhu” că atunci când achiziționăm titluri de stat, banii sunt blocați pe perioada de subscripție, apoi se pot retrage, sumă la care se adună și dobânda. Atunci când tranzacționăm titluri de stat pe bursa de valori, putem retrage banii mai repede. E simplu, până și eu am înțeles. Bursa oferă posibilitatea de a retrage banii înainte de termen pentru că, practic, vinzi titlul, care la rândul lui, rămâne la compărător până la scadență. Dobânda nu se pierde. Dacă te hotărăști să vinzi titlul, dobânda respectivă se calculează pe fiecare zi în care ai avut în posesie titlul de stat. Vezi? Nimic nu e chiar așa de complicat!

Răzvan a avut curiozitatea de a întreba dacă achiziționarea unui titlu de stat FIDELIS e sigur. Radu Hanga a recunoscut că una dintre părțile frumoase ale vieții e incertitudinea, nimic nu e sigur. Totuși, dintre tranzacții, titlurile de stat sunt cele mai sigure investiții. 

Cum putem începe să tranzacționăm pe bursă? În primul rând, bursa de valori e și online, deci putem pune bazele unei noi vieți de investitor din confortul casei noastre. Există o rețea întreagă de brokeri, adică intermediari, care te pot ajuta să investești. Titlurile se pot achiziționa din bancă. 

Unele companii ne lasă să începem și de mici, cu acordul părinților. Radu Hanga povestea că fiul său adolescent a început să investească deja, cu ajutorul lui. 

Mai multe detalii despre cum putem tranzacționa pe bursă titlurile de stat FIDELIS se regăsesc în podcast-ul cu emisiunea de azi-dimineață a matinalului!


Morning Glory - 6.04.2023 - invitat Mihai Bobonete

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:38:21

Morning Glory - 17.05.2024

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:10:05

Morning Glory - 16.05.2024

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:22:11

Morning Glory - 15.05.2024

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:44:55