Rock News

Gene Simmons donează un sfert de milion de dolari pentru copii bolnavi

Gene Simmons de la Kiss a donat 250.000 $ pentru o organizație internațională care oferă tratament chirurgical copiilor bolnavi

Mending Kids, organizația internațională care ajută, de msi bine de 18 ani, copiii bolnavi și în dificultate să se opereze, a sărbătorit recent ocazia apropierii de borna de 5.000 de copii tratați, din aproximativ 70 de țări. La evenimentul lor „Imagine Gala: The Gift Of Future” a participat și Gene Simmons, care a donat un sfert de milion de dolari ONG-ului. 

Pe lângă donația semnificativă, acesta a oferit, pentru licitația organizației, din cadrul proiectului de strângere de fonduri, o chitară în forma popularizată de artist, de topor, cu autograf. Instrumentul s-a vândut cu 75.000 de dolari, iar în pachet au fost incluse bilete VIP, în primul rând, cu acces în culise la un concert Kiss. 

Muzicianul a ținut un discurs înduioșător pe scena galei, după ce a convins participanții, prin umor și modestie, să ofere cât mai mult pentru chitară la licitație. „Mending Kids face o treabă incredibilă, iar eu sunt mândru să îi susțin... Îi încurajez pe toți să se implice”, a spus Simmons.

O apariție specială la „Imagine Gala” a fost Elise, o pacientă de cinci ani din Camerun care suferă de scolioză. Mending Kids a relatat ulterior că aceasta a fost operată cu succes, procedură efectuată de Dr. Robert Cho, șeful personalului de la Shriners Children's Southern California, și de Dr. Robert Bernstein, șeful personalului de la Shriners Portland. Dr. Cho și Shriners Children's Southern California au fost distinși la gală cu premiul „Mend Award” pentru parteneriatul lor de lungă durată cu Mending Kids.