Rock News

Lynyrd Skynyrd au anunțat că vor continua, în ciuda morții colegului lor, Gary Rossington

După disparițiamuzicianului Gary Rossington, colegii săi din Lynyrd Skynyrd au de gând să ducă povestea lor muzicală mai departe, onorând memoria și munca fostului component

Lynyrd Skynyrd sărbătorește 50 de ani de carieră pe scena rock and roll-ului american. După moartea recentă, din 5 martie, a membrului fondator, Gary Rossington, aceștia au discutat despre ce urmează pentru grup și despre muzica lor, care trebuie să ajungă în continuare la fanii care i-au susținut pe parcursul întregii cariere. 

Actualii membri, conduși de Johnny Van Zant, solistul trupei din ultimii 36 de ani, nu erau siguri dacă vor continua după moartea prematură a lui Gary. Însă, în urma multor discuții cu trupa, familiile lui Ronnie Van Zant, Allen Collins și Gary Rossington consideră că a continua să cânte live și a menține muzica vie este în interesul tuturor fanilor.

Dale Rossington, soția lui Gary,  a transmis: „Recent mi-am pierdut soțul și partenerul de peste 41 de ani. A fost un tată, bunic, frate și prieten extraordinar, dar, cel mai important, a fost un muzician și compozitor de clasă mondială. A fost onoarea și privilegiul meu să împart scena cu el în toți acești ani. Muzica lui a atins multe milioane de oameni din întreaga lume, iar Gary a fost întotdeauna primul care spunea că „muzica lui Skynyrd e mai mare decât mine sau decât orice persoană”. Gary a încercat cu fiecare ocazie să exprime cât de atemporală era muzica și a fost întotdeauna scopul lui să păstreze muzica vie pentru frații săi, pentru că acesta a fost întotdeauna visul lor. Și-a petrecut întreaga viață încercând să ducă mai departe acel vis pentru Ronnie, Allen, Steve și toți ceilalți de-a lungul anilor. Deși nu a putut fi fizic pe scenă cu formația actuală în ultimii doi ani, i-a susținut în toate privințele. Visul lui va continua datorită lui Johnny, Rickey și restul colegilor noștri de trupă care continuă să ducă moștenirea și muzica mai departe pentru generațiile viitoare.”


Slash și Billy Gibbons  i-au omagiat recent pe Lynyrd Skynyrd

Trupa Lynyrd Skynyrd a fost omagiată recent în gala CTM Music Awards cu un moment al vedetelor rock, printre care Slash, Billy Gibbons, Paul Rodgers și membri ai Allman Brothers Band. 

Spectacolul a fost deschis de Peter Frampton, într-un moment dedicat lui Gary Rossington. Rodgers a cântat prima piesă, o interpretare emoționantă a clasicului Skynyrd „Simple Man”. I s-a alăturat cântărețul country Cody Johnson la jumătatea piesei, cu imagini ale lui Rossington pe fundal. 

După „Simple Man”, a urmat o interpretare captivantă a piesei iconice Skynyrd „Sweet Home Alabama”. Slash și Gibbons au cântat pe ambele melodii. Lor li s-au alăturat Chuck Leavell și Warren Haynes de la Allman Brothers Band, împreună cu LeAnn Rimes și Wynonna Judd.