Rock News

Till Lindemann, apariție excentrică într-o reclamă

De-a lungul timpului, solistul Rammstein și-a dezvăluit diverse fațete neobișnuite, însă într-o nouă reclamă pentru o platformă online de poker, se regăsesc mai multe personaje ciudate ale artistului la un loc

Stilul inedit și ciudat al lui Till Lindemann nu reprezintă o noutate, și, totuși, de fiecare dată când apare undeva, indiferent de context, șochează. Ieri, platforma unui cazinou online a publicat pe YouTube un nou material promoțional în care joacă nimeni altul decât legendarul solist Rammstein. Lindemann apare în mai multe ipostaze deodată, adică interpretează mai multe personaje, care mai de care mai speciale, care joacă poker într-o sală futuristă. 

Atmosfera se schimbă rapid, de la prim-planurile lui Lindemann, la un meci epic de scrimă. Atmosfera din sala de joc se intensifică pe măsură ce artistul intonează o poezie despre ce îi trece prin cap în timpul jocului de noroc. Metaforele trag paralele între poker și scrimă. De exemplu „Ich schneide nicht, auch dich nicht mehr” („Nu tai, așa cum nu te tai nici pe tine), unde compară tăierea cărților cu lupta cu săbii. Practica tăierii e o metodă de a reduce probabilitatea de a trișa cineva prin manipularea ordinii cărților pentru a obține un avantaj. Restul discursului continuă  în acest stil, spre exemplu, sunt prezente comparații stilistice între a îngheța și turneele de tip freezeout, intonate grav și sumbru. Finalul îl arată pe dealer cum rămâne cu toate jetoanele. E un exemplu perfect al excentricității întunecate pe care o apreciem la Lindemann. 

Turneul european al trupei Rammstein începe la Vingio Parkas din Vilnius, Lituania, pe 22 mai.  Lindemannn are programate, de asemenea, două concerte solo, la Tipsport Arena din Praga, Republica Cehă, pe 22 noiembrie, și două zile mai târziu la EXPO-Aréna din Bratislava, Slovacia. Turneul Rammstein se va încheia pe 6 august la Bruxelles.