Rock News

Vivian Campbell îl alege pe Phil Lynott drept „Rock God”

Chitaristul Def Leppard, Vivian Campbell, a fost invitatul emisiunii BBC „The Rock Show With Johnnie Walker” în timpul segmentului „Rock God”. Vivian l-a ales pe regretatul solist și basist al Thin Lizzy, Phil Lynott și a declarat despre alegerea sa: „Phil a fost un rockstar absolut. Când Phil intra în cameră, toți îl remarcau și atrăgea atenția tuturor”.

„A fost o mare inspirație pentru mine și pentru prietenii mei muzicieni”, a continuat Vivian Campbell. „Crescând în Irlanda, în Belfast, în anii '70, nu era deloc un loc distractiv. Dar să fiu martor la această trupă, Thin Lizzy, să obții acest succes internațional, să participi la emisiuni precum „Top Of The Pops”, dar să fii în același timp și trupa cool când toți ceilalți făceau muzică disco...”.

„L-am întâlnit pe Phil Lynott de atâtea ori”, a adăugat Campbell. „Am avut o trupă numită SWEET SAVAGE. Eram adolescenți. Aveam concerte obișnuite într-un pub din Dublin numit McGonagles și, în mai multe rânduri, Phil a venit la noi și a interpretat o piesă Lizzy, care - evident - ne-a ajutat cu adevărat cu credibilitatea. Ne-a ajutat să ne uităm la acest om și la această trupă și să spunem că este posibil să trecem dincolo de ceea ce vedem în jurul nostru, în viața noastră de zi cu zi, și să visăm mare. Așa că îți mulțumesc, Phil Lynott!"

Foto: Getty Images/ Guliver.