Rock News

Metallica au avut doar doi rivali pentru titlul de cea mai căutată trupă de metal de pe Google

Metallica a fost cea mai populară trupă de metal după căutarea Google în ultimii trei ani, potrivit rezultatelor unei firme de internet care se ocupă cu astfel de statistici.

Și din 2007, când a început clasamentul, Metallica s-a luptat cu alți doi artiști pentru locul întâi.


Cele două trupe care au depășit uneori Metallica pentru a deveni cea mai căutată trupă de metal au fost Linkin Park și Van Halen. Dar Motley Crue, Slipknot și Iron Maiden s-au apropiat foarte mult. Printre cele mai căutate trupe mai sunt: System of a Down, Korn, Avenged Sevenfold, Nightwish, Disturbed.

Linkin Park a început ca trupa de metal numărul 1 cea mai căutată în 2007, înainte ca Metallica să preia conducerea, așa cum arată topul dinamic.

Videoclipul, postat anul trecut pe YouTube, a fost creat de compania de topuri muzicale și de analiză a datelor Chartex. Este numită „platformă pentru toate datele legate de lumea muzicală din cele mai populare rețele de streaming și social media” pe pagina sa de YouTube.

Deoarece acesta a fost studiul companiei Chartex, aceasta a decis singură criteriile după care a stabilit ce înseamnă o trupă de metal.

Foto: Getty Images/ Guliver.