Morning Glory

Spray-ul anti-urechelnițe

În organizația de bază, gloryoșii au intrat în legătură cu cu dr. Răzvan Filip despre cele mai trăsnite mituri medicale

În direct la Pro TV, realizatory au vorbit cu dr. Răzvan Filip, medic specialist ORL, despre mituri ce țin de nas și de urechi, precum și despre chestii ciudate pe care lumea le-a făcut în pandemie pentru a scăpa de COVID. 

În primul rând, ați auzit în exclusivitate la noi, pe post și la Pro TV: urechelnițele NU intră în urechi și nu mănâncă timpane. Sunt, de fapt, niște gâze extrem de plictisitoare, care mănâncă plante și purici și cărora le e frică de oameni. Putem pune capetele pe pernă liniștiți. 

Oamenii cu urechi mari sunt mai șmecheri decât cei cu nasul mare, lor măcar le folosesc la ceva. Doctorul spune că urechea externă amplifică sunetul cu 10-15 decibeli, așa că urechile mai mari ne-ar ajuta să auzim mai bine. În schimb, cei cu nasul mare nu au nicio superputere, dimpotrivă. Dr. Filip a adăugat că a avut pacienți cu nasul mare și cu probleme la fel de mari. 

Cu sforăitul cum e? De ce sforăim? Ei bine, nu din cauza polipilor sau a sinusurilor. Doctorul susține că ar fi prea simplu dacă asta era situația. El a definit sforăitul ca fiind o vulnerabilitate a căii aeriene superioare la colaps și nu o afecțiune. Obezitatea, consumul excesiv de alcool și oboseala contribuie la relaxarea excesivă a gâtului și, iată, de asta sforăim. Răzvan Filip a povestit că un pacient, după ce i s-a recomandat să nu mai bea seara, înainte de culcare, l-a întrebat

„Și când ar trebui să beau?”

Răzvan Exarhu s-a citat pe sine, susținând că

„Orice fraier poate să bea seara și în weekend”

Pentru discuția completă despre mituri din zona ORL, vă invităm să ascultați emisiunea de azi-dimineață sub formă de podcast la noi pe site. Până la urmă, nu ați surzit din cauza urechelnițelor!


Morning Glory - 16.03.2023 - invitați Ionuț Rusu și Alina Pădurar

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:45:23

Morning Glory - 19.04.2024

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:15:37

Morning Glory - 18.04.2024

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:20:51

Morning Glory - 17.04.2024

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:16:19