Morning Glory

Probleme în Baia Mare

Ieri-dimineață la „Morning Glory”, jurnalista Alina Păduraru a dat detalii despre cazul șocant de la Seminarul din Baia Mare, iar mai spre final, Ionuț Rusu a schimbat registrul

Luni seară, Recorder a publicat un material documentar care îți face pielea de găină, despre relația ciudată și incomodă pe care un dascăl de la Seminarul Teologic Ortodox din Baia Mare o avea cu elevele sale. Iată o parte din descrierea reportajului, de pe site-ul Recorder:

„Combinând autoritatea unei fețe bisericești cu imaginea profesorului de gașcă, un arhidiacon de la Seminarul Teologic Ortodox din Baia Mare și-a manipulat emoțional elevele minore, trecând din postura de diriginte în cea de prieten apropiat, care își permite să le dea mesaje cu tentă sexuală, să le toarne alcool pe gât și să se pozeze cu ele în pat”.

Alina Păduraru e una dintre cele două realizatoare ale investigației. Aceasta a intrat în legătură cu gloryoșii și a început prin a explica felul în care au dat de acest caz. Redacția Recorder a primit un mail de la o tânără de 16 ani, intitulat „Profesor preot pedofil”. Eleva a scris mail-ul după ce a suferit abuzuri din partea profesorului,  și nici conducerea școlii, nici Episcopia nu au luat măsuri. Ba, chiar îl apărau. 

Consecințele pe care Daniel Farcaș le-a „suportat” până aseară au fost extrem de blânde și menite să bage sub preș comportamentul inadecvat, pentru a nu atrage atenția mediei. Totuși, la două ore de la publicarea materialului Recorder, arhidiaconul a încetat orice relație contractuală cu Seminarul. 


Botoșani, încotro? 

După o discuție pe o temă gravă, gloryoșii l-au primit în studio pe Ionuț Rusu. schimbându-se registrul conversației. În cadrul mult-gustatei rubrici „Curs de subdezvoltare personală”, Roșcatul a abordat o „situație îngrozitoare”: botoșănenii manifestă reticență la folosirea ștrandului, care a fost renovat. „Nu suntem pregătiți pentru parcuri acvatice”, a încercat să găsească o explicație invitatul. Răzvan a lansat o ipoteză îndrăzneață: botoșănenilor le cădea mămăliga în apă și nu trăgea nimic.  Apoi, Ionuț a intrat în pielea unui localnic „gras și singur care nu are curajul să meargă la ștrand” și a precizat: „Ideea e simplă, domnu Iexarhu: noi nu mai mergim la ștrand pentru că iesti o ratî foarte mari di obezitati. Și mai periculos iesti când iești obez funcțional”. 

Pentru a asculta discuția întreagă cu Alina Păduraru, despre investigația Recorder, sau pentru a vă mai destinde puțin cu Ionuț, emisiunea de ieri-dimineață e la noi pe site!