Morning Glory

Bărbăția și haiducia financiară

Azi-dimineață la „Morning Glory cu Răzvan Exarhu”, jurnalistul Răzvan Filip a povestit despre cursul de așa-zisă bărbăție al lui Cezar Ionașcu, consultant vestimentar

La matinalul de azi, jurnalistul Răzvan Filip ne-a demonstrat că Grădina Domnului e, într-adevăr, un loc uriaș. Acesta a scris un material cuprinzător pentru PressOne, o investigație în două părți despre cursul lui Cezar Ionașcu - un fel de Andrew Tate de România, conform sursei citate - intitulat „Fă Ceva Acum!”. Acest curs se adresează atât bărbaților cât și femeilor și se axează pe vorbe în vânt despre ce înseamnă să fii alfa și despre cum să înșeli sistemul. 

Filip a povestit că participanții sunt, în medie, trecuți de 30 de ani și cu ocupații obișnuite. Aceștia trebuie să își facă „temele”, adică exerciții fizice, să citească sau să dacă dușuri reci și să promoveze cursul cu clipuri pe TikTok, făcute într-un fel anume, care să ajungă la cât mai multă lume. Asta pentru că lui Cezar Ionașcu i s-a retras accesul de la platforme de acest tip. 

În partea a doua, Răzvan Filip a trecut în revistă ce fel de șmecherii te învață acest curs pentru a păcăli sistemul, cu scopul de a face cât mai mulți bani. Ideile pornesc de la a nu avea nimic pe numele tău, în afară de buletin și ajung la încurajarea cursanților să nu își plătească ratele la bancă atunci când fac credit. 

Un citat din principiile predate în acest curs, menționate de Răzvan Exarhu e 

„Trebuie doar să nu uiți de ce ai venit, pentru bani. Dacă te duci pentru orice alt motiv, să ajuți populația, ești retardat”.

Dacă vreți să aflați toată povestea, puteți citi prima parte a investigației lui Răzvan Filip aici, iar a doua parte, aici. Pentru a asculta discuția de azi-dimineață de la matinal, puteți găsi emisiunea, sub formă de podcast la noi pe site. 


Morning Glory 14.03.2023 - invitați Remus Ștefureac și Răzvan Filip

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:41:25

Morning Glory - 26.04.2024 - LAURENȚIU COMAN + ADRIAN NICOLAE & DAN FRÎNCULESCU

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:19:42

Morning Glory - 25.04.2024 - Paul Ipate

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:22:07

Morning Glory - 24.04.2024 - ADA CONDEESCU

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:11:49