Rock News

Cum au ajuns Aerosmith și Jimmy Page să cânte împreună pe scena Monsters Of Rock 1990

„Train Kept A-Rollin'”, scrisă și lansată inițial de Tiny Bradshaw în 1951, a intrat în mainstream după ce The Yardbirds a făcut un cover în 1965, cu Jeff Beck la chitară. În anul următor, au reînregistrat-o după ce viitorul fondator Led Zeppelin, Jimmy Page, s-a alăturat trupei, iar Led Zeppelin o va folosi apoi ca melodia de deschidere a seturilor la primele lor turnee.


Aerosmith, care au fost inspirați de The Yardbirds, aveau și ei să înregistreze propria versiune a cântecului în 1974.


„Train Kept A-Rollin” a fost singura melodie pe care o aveam în comun când ne-am întâlnit prima dată”, povestește Joe Perry pentru Guitar World.

Dar legăturile dintre Aerosmith și trupele lui Jimmy Page nu s-au încheiat aici. Page și Aerosmith s-au întâlnit la festivalul Monsters Of Rock (Donington, Anglia), în august 1990, pentru a cânta melodia împreună.

„Am mers cu Aerosmith în autobuzul lor de turneu către și de la spectacol”, a dezvăluit Page într-o postare pe rețelele sociale. „Tot timpul cât am stat în autobuz l-am petrecut discutând și schimbând povești, iar, la un moment dat, Steven Tyler mi-a pus albumul Red Hot Chili Peppers și a existat mult entuziasm și au fost multe discuții despre muzică în acele drumuri”.

Alăturându-se Aerosmith spre sfârșitul setului, Page a avut o altă versiune a „Train Kept A-Rollin'”, plus alte două piese The Yardbirds: „I Aint Got You” și „Think About It”. Au interpretat, de asemenea, „Red House” a lui Jimi Hendrix și „Immigrant Song” de la  Zeppelin. 


Dar adevăratul concert a fost rezervat norocoșilor care au reușit să fie la soundcheck.

„Soundcheck-ul a durat cinci ore”, povestea Perry în 2015. „Am cântat toate melodiile Led Zeppelin și Yardbirds pe care le cunoșteam, împreună cu Jimmy. A fost pur și simplu uimitor. Acesta a fost într-adevăr punctul culminant”. 

După două zile, experiența s-a repetat în Marquee, pe care Jimmy Page îl caracterizează:

„De fapt, am avut șansa să cânt în toate cluburile Marquee, dar interiorul din Charing Cross Road părea să îl reproducă cu fidelitate pe cel din Wardour Street, cu covoarele pătate de țigări și bere și oameni leșinați pe podea!⁣ ”.

Foto: captură Youtube.