Rock News

Bruce Dickinson ne explică conceptul „Concerto For Group And Orchestra”

Bruce Dickinson, va participa la o reprezentație a „Concerto for Group And Orchestra” al lui Jon Lord în martie și aprilie, cu primul concert la București, mâine, la Sala Palatului.

Concertele vor fi susținute de o orchestră simfonică formată din peste 80 de instrumentiști dirijați de Paul Mann, un prieten apropiat al lui Jon, și adunați special pentru această ocazie cu membri ai Orquestra Sinfônica do Estado de São Paulo. Aceștia vor apărea alături de Kaitner Z Doka (Jon Lord, Ian Paice, Don Airey) la chitară, Bernhard Welz (Jon Lord, Don Airey) la tobe, John O'Hara (Jethro Tull) la clape, Tanya O'Callaghan (Whitesnake) la bas și Mario Argandonia (Scorpions) la percuție.

Într-un interviu pentru Muzika, Bruce Dickinson ne explică conceptul reprezentației:

"Ei bine, ce este mai exact? Ei bine, este vorba despre o bucată de muzică clasică de 45 de minute care a fost scrisă de Jon Lord de la Deep Purple, implicând un grup; în acest caz, a fost Deep Purple", a explicat el. „Și este ca o întâlnire a ideilor între o trupă de rock and roll și o orchestră, iar ei cântă puțin separat, dar împreună”.

„Există câteva interacțiuni clasice în trupă, care sunt părți în principal instrumentale, apoi cântăm cinci melodii Purple cu orchestra și trupa: „Perfect Strangers”, „When A Blind Man Cries”, evident, „Smoke On The Water”, „Hush” și „Pictures Of Home” - care este o raritate și este o variantă uimitoare cu orchestra. Și apoi vom face și ceva puțin special. Am făcut un aranjament orchestral al versiunii mele a „Jerusalem” și, de asemenea, „Tears Of The Dragon” cu orchestra și trupa. Deci, cele două vor fi la final - nu neapărat în această ordine. Așadar, avem o seară bună, o seară extraordinară de cântări fantastice ale unor muzicieni incredibili. Și este ceea ce este - este muzică”.