Rock News

Rob Halford susține includerea Iron Maiden în Rock Hall: „Ar fi genial: Black Sabbath, Priest și Maiden”

În trecut, Iron Maiden și Judas Priest au avut o oarecare rivalitate, dar în ultimii ani legendarele trupe de metal din Marea Britanie și-au exprimat respectul reciproc. Acum, solistul Judas Priest, Rob Halford, speră ca Maiden să urmeze trupei sale în Rock & Roll Hall of Fame. Judas a fost inclusă anul trecut, primind Premiul de excelență în muzică.

Într-un nou interviu pentru Metal Hammer, Halford a spus: „Nominizarea lui Iron Maiden este întârziată. Eu îi votez în fiecare zi; o poți face prin telefon și este foarte ușor. Te duci la lista de nominalizați, apoi alegi trupele pentru care votezi – iar eu îi aleg pe Maiden în fiecare zi”.

Halford se referă la votul fanilor, care de fapt contează în mică măsură în votul total. El este și membru al comitetului de vot al Rock Hall, o poziție mai importantă pentru sprijinul Maiden.

Noi putem vota online, aici: https://vote.rockhall.com/en/.

„Când ești de fapt în Rock & Roll Hall of Fame, ți se acordă un vot ca trupă, iar Maiden va primi fără îndoială votul Priest”, a explicat el. „Asta facem unii pentru ceilalți – am avut trasee foarte asemănătoare ambele trupe, așa că haideți să facem asta pentru Maiden. Ar fi genial: Black Sabbath, Priest și Maiden – ce ar putea cere mai mult un maniac al metalului?”

Iron Maiden, Rage Against The Machine și Soundgarden se numără printre nominalizații pentru Rock And Roll Hall Of Fame în 2023. Potrivit Rolling Stone, anunșul celor incluși va veni în mai, în timp ce ceremonia se va desfășura în toamnă.

În acest moment, votul fanilor este condus de Cyndi Lauper, urmată de George Michael și Warren Zevon. Soundgarden și Iron Maiden ocupă pozițiile 4 și 5.