Rock News

Paul Gilbert anunță albumul omagial „The Dio” și lansează coverul „Holy Diver”

Albumul lui Gilbert, „The Dio”, care acoperă epocile Rainbow, Black Sabbath și solo ale regretatului vocalist pe 12 piese, va sosi pe 7 aprilie. Discul va fi lansat pentru a onora moștenirea regretatului mare muzician heavy metal, iar Gilbert a lansat și primul single, un cover după „Holy Diver”, melodia de titlu a albumului lui Ronnie James Dio din 1983.


Conceptul unui album omagial pentru Dio, conform lui Gilbert, s-a născut după o experiență banală, dar memorabilă: în timp ce conducea, a văzut o șapcă de baseball cu cuvântul „Dio” imprimat. Șapca „i-a făcut inima să înceapă să bată mai repede într-un moment de bucurie neașteptată, nealterată”.

Gilbert a decis să creeze un album întreg de piese Dio care ar putea capta aceeași „energie brută și entuziasm” ale solistului Rainbow și Black Sabbath.

Co-fondator al Mr. Big și chitarist cu Racer X, Paul Gilbert cântă la toate instrumentele de pe album, cu excepția tobelor, care au fost furnizate de Bill Ray.

„A interpreta toate aceste riff-uri metal precum „Stand Up and Shout”, „Neon Knights” și „Kill the King” mi-a dat fiori”, a reflectat Gilbert. „Părțile de chitară ale lui Ritchie [Blackmore], Tony [Iommi] și Vivian [Campbell] mi-au făcut pielea de găină”.

Tracklist-ul „The Dio” este un fel de „Best of Dio”:

Neon Knights

Kill The King

Stand Up And Shout

Country Girl

Man On The Silver Mountain

Holy Diver

Heaven And Hell

Long Live Rock ‘N’ Roll

Lady Evil

Don’t Talk To Strangers

Starstruck

The Last In Line