Rock News

Nouă versiune U2 pentru „With Or Without You” după aproape 40 de ani de la lansare

Cântecul a fost lansat inițial în martie 1987, ca single principal al celui de-al cincilea album al lor, „The Joshua Tree”. A avut un succes imens, ajungând pe primele poziții în topurile din Irlanda natală, SUA și Canada. Acum avem o versiune modernă a piesei, care va apărea pe albumul U2 cu melodii „reimaginate și reînregistrate”, numit „Songs Of Surrender”.


Anunțat la începutul acestei luni, „Songs Of Surrender” va fi lansat pe 17 martie. Acesta va cuprinde 40 de melodii reimaginate din discografia de patru decenii a U2, cu piese din toate cele 14 albume ale trupei, cu excepția a două (acestea fiind „October” din 1981 și „No Line On The Horizon” din 2009). De asemenea, discul servește ca însoțitor al recentelor memorii ale lui Bono, „Surrender: 40 Songs, One Story”, care au fost lansate în noiembrie anul trecut.

Albumul a fost anunțat fanilor printr-o serie de scrisori scrise de mână trimise de The Edge, în care a explicat că „cea mai mare parte a materialelor U2 a fost scrisă și înregistrată pe vremea când erau foarte tineri, iar acum, după atât timp, melodiile au căpătat o altă însemnătate pentru ei.

„ Esența acelor cântece este încă în noi, dar cum să ne reconectam cu acea esență când am trecut mai departe și am crescut atât de mult?

Muzica îți permite să călătorești în timp și așa am început să ne imaginăm cum ar fi să aducem aceste cântece cu noi până în prezent și să le faci reimaginate pentru secolul XXI. Ce a început ca un experiment, a devenit rapid o obsesie personală, deoarece atât de multe melodii U2 timpurii au cedat unei noi interpretări”.

La câteva zile de la anunțarea „Songs Of Surrender”, U2 a lansat și versiunea refăcută a „Pride (In The Name Of Love)”.

Foto: Getty Images. Guliver.