Rock News

Cea mai ascultată trupă de rock clasic din fiecare țară

Queen e prima opțiune în peste 60 de țări, inclusiv România

Un top bazat pe statisticile YouTube din ultimele 12 luni  ne arată care e trupa de rock clasic preferată în fiecare țară. Întregul studiu a fost realizat de Liberty Games și citat de publicația Loudwire. Conform acestora, Queen este de departe cea mai de succes formație de rock clasic la nivel mondial. Ei sunt numărul unu în topul ascultărilor din 63 de țări, inclusiv în România. La nivel mondial însumează un total de 1,86 miliarde de ascultări doar în ultimul an. 


Pe locul doi se plasează Gun N` Roses, care deși nu se apropie  de succesul celor de la Queen, au reușit totuși să strângă 1.33 miliarde de ascultări în ultimele 12 luni, fiind aproape la egalitate cu AC/DC, care au obținut locul trei

Din trupele care nu au prins un loc pe podium, însă se încadrează în top 10 cele mai ascultate la nivel mondial se mai numără, în sens descrescător: Bon Jovi, Metallica, Nirvana, The Beatles, The Rolling Stones, Creedence Clearwater Revival și Pink Floyd.

La nivelul continentului nostru nu va surprinde probabil pe nimeni că tot Queen e pe locul întâi. Aceștia au ieșit favoriți în majoritatea statelor europene, mai puțin acolo unde pe locul unu au fost AC/DC (Germania, Suedia, Lituania, Austria, Bosnia și Herțegovina, Muntenegru, Islanda și Elveția), Metallica (Finlanda, Bulgaria și Albania) sau Bruce Springsteen (în Norvegia.)