Rock News

Schimbare în componența trupei ALTAR

După ce au anunțat noul toboșar, trupa își primește acum cu brațele deschise noul chitarist.

După mai bine de 30 de ani pe scena muzicii rock din România, formația ALTAR continuă să se reinventeze. Grupul muzical a început noul an prin a le ura bun venit celor doi noi membri, toboșarul Eugen „Jenci" Tăbăcaru și chitaristul Toni Dijmărescu. 

Despre venirea în trupă a noului coleg la tobe, Teo Peter a transmis pe pagina sa personală de Facebook: „întărim forțele ALTAR cu o piesă de artilerie grea! Noul nostru toboșar este Eugen „Jenci" Tăbăcaru ( Guerrillas, Hight Status), un veteran al tobelor și nu în ultimul rând un vechi și bun prieten de-al nostru!”; iar despre Toni Dijmărescu a transmis: „Am hotărât ca de anul acesta să mai punem un motor turbo la mașinăria ALTAR! Astfel, după 24 de ani, revenim la formula cu doi chitariști, în dorința de a da o nouă dimensiune show-urilor noastre.” 


De ziua națională, ALTAR și-a lansat al șaselea album de studio, „Rapsodia Românească”, și a pornit turneul național de promovare care va continua și în acest început de an. Rapsodia Românească  Tour (Indoor) va cuprinde concerte la Brașov, Sibiu, Galați, Craiova, Constanța,  București, Cluj și altele! De asemenea, vara aceasta fanii îi vor putea vedea la Bikers For Humanity Rock Fest, Rock N’ Road Fest, Gugulan Rock Open Air Festival, Seawolves Festival și Rock’n Vamă Festival.

Înfiinţată în 1991 la Cluj-Napoca, formaţia ALTAR s-a impus  de la primele apariţii live ca fiind una dintre cele mai prestigioase trupe rock din România. Încă  de la inceput, ALTAR a fost o promotoare a muzicii de atitudine, cu un puternic impact social, iar activitatea formației constituie o importantă pagină din istoria scenei rock metal autohtone.