Rock News

U2 anunță albumul „Songs of Surrender”, cu 40 de piese reimaginate și reînregistrate

U2 și-au anunțat noul album de studio „Songs of Surrender”, care conține 40 de melodii reimaginate și reînregistrate din cariera lor de 43 de ani. Acesta urmează să fie lansat pe 17 martie 2023, a confirmat trupa pe canalul propriu de YouTube.

Discul are o nouă versiune a cântecului lor de succes din 2000, „Beautiful Day”, videoclipul fiind un colaj cronologic al carierei U2, de la copilăria lor din Dublin până la a deveni vedete rock de succes la nivel global.


Într-un newsletter, chitaristul The Edge a explicat motivul pentru care U2 a fost inspirată să reînregistreze o parte considerabilă din catalogul lor anterior.

"Adevărul este că cea mai mare parte a fost scrisă și înregistrată când eram foarte tineri. Acele cântece înseamnă ceva cu totul diferit pentru noi acum. Unele au crescut odată cu noi. Pe altele le-am depășit. Dar nu am pierdut din vedere ce ne-a determinat să scriem acele cântece atunci. Esența acelor cântece este încă în noi, dar cum să ne reconectam cu acea esență când am trecut mai departe și am crescut atât de mult?

Muzica îți permite să călătorești în timp și așa am început să ne imaginăm cum ar fi să aducem aceste cântece cu noi până în prezent și să le faci reimaginate pentru secolul XXI. Ce a început ca un experiment, a devenit rapid o obsesie personală, deoarece atât de multe melodii U2 timpurii au cedat unei noi interpretări.

Sper să vă placă noua noastră direcție”.

Ultimul album de melodii originale U2, „Songs of Experience”, a fost lansat în decembrie 2017.

Foto: Getty Images/ Guliver.