Rock News

Statuia omagială a solistului de la Rammstein a fost furată

Statuia lui Till Lindemann, ridicată cu ocazia aniversării lui de 60 de ani, a fost furată la mai puțin de 24 de ore de la inaugurare

"La mulți ani" și "ți-am făcut o statuie", a scris marți seară artistul anonim @roxxy__roxx_ pe profilul său de Instagram cu o fotografie a statuii de bronz a cântărețului trupei Rammstein, Till Lindemann. De miercuri dimineață, pe peluza din fața fostei case a solistului Rammstein nu se mai vede decât lanțul cu care statuia era legată în jurul unui copac.


Autoritățile din Rostock, care caută acum posibili martori, au declarat că furtul a fost raportat miercuri dimineață, în jurul orei 10.00, conform Norddeutscher Rundfunk. Statuia se afla pe o pajiște din imediata vecinătate a stației Evershagen Süd, unde Lindemann a locuit în copilărie. Figura cântărește aproximativ 40 de kilograme, inclusiv baza, și este goală în interior, a precizat artistul. Ideea statuii i-a venit pentru că sculptorul însuși e fan Rammstein și dorea să îl felicite pe Lindemann. Conform presei germane, artistul a suportat toate cheltuielile pentru realizarea proiectului, însumând undeva pe la 600 de euro.