Rock News

10 lucruri interesante despre Rammstein

Cu ocazia celei de-a 60-a aniversări a solistului Till Lindemann, iată câteva dintre lucrurile pe care puțini le știu despre Rammstein și solist

Rammstein îl serbează azi pe solistul ei legendar Till Lindemann, care, pe lângă vasta contribuție muzicală, este actor și poet. Alături de el, formația a schimbat fața muzicii rock live, aducând muzică bună, poezie în loc de simple versuri și vulnerabilitate în duritate, dar și show-uri spectaculoase de lumini și foc, decor și efecte vizuale, care șochează în cel mai bun mod posibil. Astăzi, de ziua lui Till, iată câteva lucruri interesante despre el și trupa Rammstein, pentru a-i cunoaște mai bine pe muzicieni.  

1. Videoclipul piesei „Stripped” (un cover după Depeche Mode) a stârnit controverse în 1999, deoarece conținea secvențe din filmul „Fest der Voelker” al propagandistei Leni Riefenstahl pentru Jocurile Olimpice din 1936 de la Berlin.

2. Numele Rammstein este preluat de la un accident fatal petrecut în timpul unui spectacol aerian la baza aeriană Ramstein. Melodia lor cu același titlu este, de asemenea, despre acest accident, numele trupei fiind cu doi „m” deoarece chiar și la știri fusese ortografiat greșit locul unde era baza aeriană

3. Till Lindemann a participat la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Florența în 1978. A fost preselectat pentru a merge la Jocurile Olimpice din 1980 de la Moscova, dar a renunțat la acest sport la scurt timp după aceea.

4. Till Lindemann s-a prefăcut că a luat foc la cel puțin 20 de concerte Rammstein. De fapt, el este pirotehnist calificat din 1996.

5. Till Lindemann și Flake Lorenz au fost arestați după un concert în iunie 1999. Till Lindemann a simulat o partidă de sex pe la spate cu claviaturistul Flake Lorenz folosind un falus fals. Deși ambii bărbați au rămas complet îmbrăcați în timpul actului, au fost arestați pentru "comportament lasciv și lasciv". Acest lucru s-a întâmplat în Worcester, Massachussets, în SUA.

6. În Rusia și în unele țări scandinave, textele Rammstein sunt folosite în școli la orele de germană.

7. Trupa chiar a sângerat pentru videoclipul piesei "Rosenrot". Rănile pe care le vedeți în videoclip sunt reale.

8. David Lynch a folosit două melodii ale trupei Rammstein în filmul "Autostrada pierdută", care a făcut trupa populară în Statele Unite la sfârșitul anilor 1990.

9. Till Lindemann este bunic din 2008. Fiica sa a născut un fiu în acel an.

10. Videoclipul „Sonne” a fost descris ca fiind versiunea pentru adulți a basmului cu Albă ca Zăpada. Piticii o venerează pe Albă ca Zăpada, dar trebuie să muncească foarte mult ca să-i furnizeze aur pentru dependența ei.