Rock News

Billy Idol va fi recompensat cu o stea pe Hollywood Walk Of Fame

Cariera lungă și frumoasă a emblemei muzicii punk va fi omagiată pe 5 ianuarie cu o stea în fața magazinului Amoeba Music de pe Bulevardul Hollywood

Anul Nou începe în forță pentru muzica rock, cu un omagiu adus din partea Camerei de Comerț din Hollywood unuia dintre cei mai mari artiști ai lumii, pionier al muzicii punk, Billy Idol. Cariera lui muzicală, ce persistă de mai bine de 45 de ani, a adus contribuții semnificative muzicii rock – și nu numai. El a fost unul dintre cei mai importanți arhitecți ai imaginii genului muzical pop punk, devenind unul dintre cei mai ușor de recunoscut muzicieni ai tuturor timpurilor. 

A vândut 40 de milioane de albume și a obținut numeroase albume de platină în întreaga lume, nouă single-uri de Top 40 în SUA și 10 în Marea Britanie, inclusiv „Dancing With Myself”, „White Wedding”, „Rebel Yell”, „Mony Mony”, „Eyes Without A Face”, „Flesh For Fantasy” și „Cradle Of Love”.

Totodată, de-a lungul carierei sale, Billy Idol a sprijinit, în mod constant, diverse cauze caritabile, printre care Teenage Cancer Trust, Teen Cancer America, Goldberg Kids Fund, World Wildlife Funds, Rural Aid Australia, Animals Australia, March of Dimes, Autism Speaks și Spitalul de Copii din Boston.

Ceremonia de recompensare a artistului, în cadrul căreia își va dezvălui steaua, a 2.743-a de  pe Hollywood Walk Of Fame, va avea loc în dimineața de 5 ianuarie, pe Bulevardul Hollywood, numărul 6212, în fața magazinului de discuri Amoeba Music, conform comunicatului oficial de presă de pe walkoffame.com.