Rock News

Slash distruge mitul din spatele „Sweet Child O’ Mine”

După ce s-a spus că acordurile celebrului hit erau la bază un exercițiu de încălzire la chitară, Slash restabilește adevărul din povestea celebrului cântec Guns N Roses

În multe ocazii, s-a vehiculat că riff-ul cunoscut de toată lumea din piesa „Sweet Child O’ Mine” nu ar fi nimic altceva decât un exercițiu de încălzire pentru chitară. S-a crezut că Axl Rose și Izzy Stradlin, doi dintre membrii Guns N Roses, l-au auzit și asta i-a inspirat să creeze singurul hit al trupei care a ajuns numărul unu în Statele Unite ale Americii.  

Legendarul chitarist a fost invitat recent la Eddie Trunk Podcast, unde a precizat că povestea nu e nimic altceva decât un mit. „Nu era un exercițiu. Stăteam în casa în care locuia trupa la vremea aceea – în 86’ cred – și pur și simplu mi-a venit ideea acelui riff. A fost doar o joacă de a pune niște note împreună, la fel ca la orice riff”, a precizat artistul

„Te gândești «Sună bine» apoii adaugi note și ajungi să ai o piesă”, a mai menționat Slash. „Așa că a fost realmente un riff, nu un exercițiu... apoi, Izzy a început să cânte cealaltă parte de chitară, Axl a auzit și a continuat de acolo”. 

Chitaristul a recunoscut că trupa a privit cântecul ca pe oricare altul, în primă fază. „Nu a avut nimeni vreun plan pentru a-l face un mare hit. L-am pus pur și simplu pe album și la ceva timp după lansare, ne-am trezit că piesa a fost propulsată”. Cu toate astea, Slash mărturisește că „suntem binecuvântați să avem ceva atât de memorabil. Nu poți ignora asta. Trebuie să apreciezi când ai o asemenea reușită în carieră, un cântec care a avut un asemenea impact”.