Rock News

Un component Rage Against the Machine se luptă cu cancerul

Tim Commerford suferă de cancer de prostată

Muzicianul în vârstă de 54 de ani a declarat pentru publicația Spin că „fix înainte de a pleca cu Rage în turneu, am avut o intervenție pentru a mi se îndepărta prostata și sufăr de cancer de prostată”. Artistul, recunoscut pentru condiția sa fizică și pentru stilul său de viață activ și sănătos, a adăugat „sunt un om mulțumit de cum arăt și încerc constant să am grijă de mine, dar de la un punct încolo... ai noroc sau nu”.

Rage Against the Machine a fost nevoită să își oprească turneul în care se afla după doar 19 concerte, întrucât și solistul Zack de la Rocha a suferit o operație pentru o ruptură de tendon. În ciuda încercărilor disperate de a adapta versiunea scenică a show-ului, starea fizică a celor doi membri s-a dovedit a fi prea fragilă. 

Commerford a povestit că aflarea diagnosticului l-a purtat printr-o călătorie psihologică dificilă care a implicat și durerea fizică cel mai greu de suportat pe care a experimentat-o vreodată. Deocamdată, însă, se simte mai bine și este foarte optimist în ceea ce privește recuperarea sa. 

Își concentrează mare parte din energie în muzică, inclusiv în proiectul său din afara trupei, 7D7D. Artistul spună alături de Rage, are momente în care reușește să uite complet de cancer, iar când e în studio cu 7D7D, se bucură indiferent de ce ar face. 

Când mă trezesc dimineața, prima senzație e „Oh, e o zi nouă. Super!” apoi vine gândul „La naiba, am cancer”. E ca un nor negru care acoperă toată ziua. Când merg să cânt cu Mathias, pur si simplu mă deconectez și reușesc să mă simt bine. Muzica a fost acolo pentru mine în cele mai dificile momente”, a mai povestit Commerford.