Rock News

Cântecele Evanescence care ne-au convins că „nu e doar o fază”

Azi, de ziua lui Amy Lynn Lee, vorbim despre piesele Evanescence de care ne-am îndrăgostit instantaneu

Astăzi sărbătorim o figură emblematică a muzicii rock. Fără urmă de îndoială, vorbim despre una dintre cele mai populare voci din industria muzicală, Amy Lee. Nu știu de voi, dar, pentru mine, Evanescence a fost una dintre primele trupe rock pe care le-am îndrăgit vreodată. A fost ca o portiță de intrare în această lume muzicală plină de emoție. Amy e mezzo-soprană, are una dintre cele mai ușor de recunoscut voci din industrie și e și o pianistă foarte bună. Cu ocazia aniversării ei de 40 de ani, vrem să amintim unele dintre cele mai îndrăgite piese Evanescence. 

1. „Bring Me To Life”

Asta e piesa la care apelez mereu atunci când nu am inspirație la karaoke. Acesta a fost primul single al trupei Evanescence. A devenit un hit uriaș și le-a lansat cariera. Cântecul a apărut pentru prima dată (împreună cu „My Immortal”) în filmul „Daredevil”, unde a fost folosit într-o scenă-cheie în care Elektra (Jennifer Garner) se pregătește să îl ucidă pe Daredevil (Ben Affleck). Filmul a fost lansat în februarie 2003, melodia fiind inclusă pe coloana sonoră. Albumul „Fallen” a fost lansat în martie, iar „Bring Me To Life” a apărut ca single în aprilie. Melodia a ajuns pe locul cinci în topul american în iunie și a devenit una dintre cele mai importante piese ale verii.


2. „Going Under”

Amy Lee a scris acest cântec împreună cu colegii ei de trupă de atunci, Ben Moody și David Hodges. Ambii au părăsit Evanescence până în 2004. Hodges a plecat înainte ca albumul „Fallen” să fie lansat; Moody a plecat în mijlocul turneului grupului din 2003. Amy Lee a creat costumele pentru videoclipul muzical, care a fost regizat de cineastul german Philipp Stölzl. În videoclip, trupa cântă în fața unei mulțimi care pare a fi formată din zombi.


3. „My Immortal”

Refuz să cred că există vreo listă cu piese Evanescence din care să lipsească piesa asta. „My Immortal” a fost primul meu contact cu formația și are un loc special în mintea mea. Totuși, pentru că are o încărcătură emoțională intensă, nu o ascult prea des. Chitaristul trupei Evanescence, Ben Moody, a scris versurile și partea de pian pentru acest cântec, pe care le-a completat împreună cu solista Amy Lee. A fost una dintre primele piese ale trupei Evanescence. Au înregistrat-o pentru primul lor EP în 1998, dar au decis să o scoată în ultimul moment. Până când a fost lansată pe albumul lor de debut, „Fallen”,  cu o casă de discuri majoră cântecul a trecut printr-o serie de modificări. Versurile sunt total fictive, potrivit lui Ben Moody. Ele evocă un spirit, dar el insistă că melodia nu are nicio legătură cu religia. Moody era încă în liceu când a scris versurile.


4. „Lithium”

Cântecul vorbește despre pierderea mângâierii tristeții. Litiul este un stabilizator al dispoziției care ar îndepărta durerea pe care scriitoarea o poartă în ea și nu este pregătită să renunțe la ea. Lee cântă despre cum a trăit atât de mult timp cu tristețea, încât, dacă ar pierde-o acum, ar fi ca și cum ar pierde o parte din ea însăși. Din nou, Evanescence vorbește despre emoții intense și dureroase, dar foarte umane, despre sentimentele pe care, adesea, ne e greu să le descriem în cuvinte. 


5. „Everybody’s Fool”

Cred că rezonează multă lume cu mesajul piesei acesteia. Cu toții dorim să ne integrăm, să fim primiți cu brațele deschise de către lumea în care trăim. „Everybody's Fool” vorbește despre oamenii superficiali, care pretind că sunt ceea ce nu sunt doar pentru a fi acceptați și iubiți în societate. Ea încerca să spună că ar trebui să fii mereu tu însuți pentru tine și nimeni altcineva. Nu contează ce spun ceilalți, atâta timp cât ești fericit cu cine ești și nu te prefaci. Până la urmă, cea mai bună versiune a ta e cea autentică.