Rock News

Albumul „Fallen” al Evanescence, certificat diamant în S.U.A.

Pe 30 noiembrie, albumul „Fallen” al Evanescence a fost certificat diamant de către Recording Industry Association Of America (RIAA) pentru vânzări și stream-uri de zece milioane de unități în Statele Unite.

Ajutat să ajungă mare de single-ul de succes „Bring Me To Life”, care a apărut și pe coloana sonoră a filmului „Daredevil”, „Fallen” a mai dat trei single-uri: „Going Under”, „My Immortal” și „Everybody's Fool”. Evanescence a câștigat și premiile Grammy în 2004 pentru „Cel mai bun artist nou” și „Cea mai bună interpretare hard rock”.

Succesul „Fallen” a dus la tulburări în cadrul grupului, chitaristul și membrul fondator Ben Moody părăsind grupul la sfârșitul anului 2003. Amy Lee a rămas singurul membru fondator rămas în grup, continuând cu noi colegi. Evanescence a lansat apoi „The Open Door” în 2006 care, deși a fost un hit, nu a egalat vânzările „Fallen”.

În februarie anul trecut, videoclipul pentru „Bring Me To Life” – cu Paul McCoy din 12 STONES – a depășit un miliard de vizionări pe YouTube. Clipul regizat de Philipp Stölzl, care a fost încărcat pe YouTube în decembrie 2009, a fost filmat în România în ianuarie 2003.

Foto: Getty Images/ Guliver.