Rock News

A murit Christine McVie, solista Fleetwood Mac

Solista și compozitoarea Fleetwood Mac a murit la 79 de ani, la spital, înconjurată de familie.

Familia artistei Christine McVie a anunțat că aceasta a murit în dimineața zilei de miercuri, 30 noiembrie. Solista a oferit fanilor, în decursul anilor, unele dintre cele mai iubire hituri precum „Little Lies”, „Everywhere”, „Don't Stop”, „Say You Love Me” și „Songbird”. 

Christine a fost căsătorită cu basistul Fleetwood Mac și s-a alăturat celebrei formații în 1971. Ea a cântat 28 de ani alături de trupă până în 1998, când a luat o pauză până la revenirea din 2014. Grupul a fost printre cele mai cunoscute nume ale muzicii în anii ’70 și ’80, fiind inclus în Rock’n Roll Hall of Fame în 1998. „Rumours”, albumul din 1977, inspirat de despărțirile soților McVie și a celuilalt cuplu din trupă, Lindsey Buckingham și Stevie Nicks, a devenit unul dintre cele mai bine vândute discuri din istorie. Peste 40 de milioane de exemplare au fost vândute în întreaga lume.  

Nu există cuvinte care să descrie tristețea resimțită de noi odată cu dispariția lui Christine McVie. A fost cu adevărat unică, specială și talentată peste măsură. A fost cel mai bun muzician pe care cineva îl poate avea într-o trupă și cea mai bună prietenă pe care cineva o poate avea în viață. Am fost extrem de norocoși să împărțim o viață alături de ea. Individual și împreună, am prețuit-o pe Christine profund și suntem recunoscători amintirilor minunate pe care le avem împreună. Ne va fi foarte dor de ea.”, a transmis trupa pe conturile de social media.