Rock News

10 lucruri despre Billy Idol pe care probabil nu le știai

Azi este ziua unuia dintre cei mai mari artiști de punk rock ai lumii, Billy Idol, așa că haideți să îl cunoaștem mai bine!

De unde i-a venit ideea numelui de scenă? De unde este? Care a fost una dintre cele mai ciudate experiențe ale sale? Astăzi, cu ocazia aniversării lui de 67 de ani, propunem să îl cunoaștem pe Billy Idol mai bine, menționând câteva informații pe care, poate, nu le știați despre el. 

1. Numele său real este William Broad. Numele „Idol” se bazează pe un carnet de note pe care l-a primit și pe care scria: „William este un elev absent, cu mintea în altă parte” („idle”). Avea de gând să folosească numele "Billy Idle", dar a decis o altă ortografie a numelui de scenă pentru a nu intra în conflict cu Eric Idle, membru al distribuției „Monty Python”.

2. Billy Idol s-a născut în Stanmore, Middlesex.

3. Odată s-a alăturat grupului din Bromley de fani Sex Pistols, o gașcă pestriță care călătorea împreună în Londra atunci când trupa avea concert.

4. Billy Idol s-a mutat la New York în 1981 și a devenit artist solo, lucrând cu fostul manager Kiss, Bill Aucoin. Imaginea punk a lui Idol se potrivea bine cu stilul glam rock al noului său partener la chitară, Steve Stevens

5. A suferit răni grave într-un accident de motocicletă în 1990. De aceea îl vedeți doar de la brâu în sus în videoclipul „Cradle Of Love”.

6. Billy Idol este și actor. S-a jucat pe sine însuși în filmul lui Adam Sandler din 1998, The „Wedding Singer”. A fost aproape de a obține un rol mult mai mare când a fost luat în considerare pentru personajul T-1000 din „Terminator 2”.

7. Idol este vocea lui Odin în filmul de animație „Heavy Metal 2000”.

8. După un spectacol la Londra, în 1989, Idol a fost atacat de un fan care a fugit după el și l-a înjunghiat în picior.

9. În timp ce lucra la albumul său de debut solo cu titlu propriu în Los Angeles, Billy Idol a închiriat un bungalow la hotelul Chateau Marmont de pe Sunset Boulevard. Pe 5 martie 1982, s-a trezit la ora 3 dimineața și a descoperit că nu era nimic de băut, așa că și-a distrus camera. Mai târziu, în aceeași zi, a sosit poliția, iar Idol, dezbrăcat, s-a predat. Ulterior a aflat că nu erau acolo pentru el, ci investigau un alt rezident al Chateau Marmont, actorul John Belushi, care murise din cauza unei supradoze în aceeași noapte.

10. În 2020, Idol a participat la campania „Billy Never Idles” pentru a-i încuraja pe șoferii din New York să oprească motoarele în loc să le lase pornite când sunt  la stop, în încercarea de a reduce emisiile de dioxid de carbon.

La mulți ani, Billy Idol! Vei fi întotdeauna un adevărat idol al punk-ului!