Rock News

Trupa Bucium lansează albumul „Zimbrul Alb” pe platformele de streaming

Zimbrul Alb, al patrulea album al trupei bucureștene Bucium, a fost disponibil până acum doar pe suport fizic, de pe magazinul online al formației.

În acest an, albumul celor de la Bucium s-a vândut mai mult în afara țării, lucru care a contribuit la apariția unor cronici pozitive în revistele și pe site-urile de specialitate despre industria rock și metal internațională. Albumul va fi disponibil pe toate rețelele de streaming începând cu 1 decembrie.

Într-un fel, albumul trupei bucureștene este despre world music, unde rock-ul progresiv se combină cu metalul, nuanțat cu folk și la final adaugă peste tot o glazură simfonică. Dacă această muzicalitate, alături de ambalajul albumului, nu depășește noi granițe, nu știm ce altceva ar face-o.” a scris publicația finlandeză IMPE.FI

Sunt multe schimbări în cântece, poți să treci de la visător la fioros într-un singur cântec și trupa reușește acest lucru cu mare măiestrie. Pot cu ușurință să interpreteze un cântec, sau o compoziție, ar fi un cuvânt mai potrivit, de exemplu Greuceanu, la zece minute și jumătate, fără să te plictisească o secundă”, a comentat site-ul olandez FOLK-METAL.NL

Bucium a ales să sărbătorească momentul printr-o lansare de videoclip al piesei „Cântecul Soarelui”. Track-ul e un featuring alături de Ligia Hojda, Mihnea Ferezan de la Roadkillsoda, Costin Adam de la Phoenix și Nexus și Dan Albu de la Nexus și e single-ul principal al albumului. 

„Ne bucură foarte tare această expunere internațională pe care a căpătat-o „Zimbrul Alb”, poate și datorită faptului că are un packaging bilingv. Suntem pe punctul de a semna o distribuție internațională a albumului și totodată un contract de booking în afara țării. Așadar, 2023 se anunță un an cu totul special pentru Bucium!”, declară Andi Dumitrescu, liderul trupei.

Albumul a fost mixat de Dan Georgescu, muzician al trupelor byron, Kumm, Moon Museum și un inginer de mix cu un portofoliu impresionant – The Mono Jacks, Luna amară, Lucia, Grimus, byron, la Unda Recording. De masterizare s-a ocupat Marco D'Agostino, de la studioul 96khz.it, cunoscut pe scena metal pentru colaborarea constantă cu Lacuna Coil. 

Trupa va susține concertele de lansare în Brașov, pe 1 decembrie, în Sibiu, pe 2 decembrie și în București, în data de 21 decembrie, urmând ca din primăvară să ajungă și în alte orașe ale țării.