Morning Glory

Adevăratele probleme ale parolelor

Azi-dimineață am vorbit cu Cristi Popesco, un hacker anonim, despre cum ne protejăm de atacurile cibernetice, apoi ne-a cântat formația Byron

Astăzi, în direct la Pro TV, am discutat cu Hacker Popesco despre securitatea cibernetică, un subiect de maximă importanță, mai ales acum când se apropie sărbătorile. O dată cu creșterea colesterolului, crește și ponderea atacurilor cibernetice, așa că realizatory au chemat în studio un expert în ale computerului pentru a-i cere câteva sfaturi. 

În primul rând, o parolă bună este esența siguranței pe internet. Ar trebui să fie lungă și greu de memorat. Invitatul a sugerat poezia „Somnoroase Păsărele”, în timp ce Răzvan a propus imnul sau „Luceafărul”. Totodată, parola trebuie să conțină o cifră, recomandate sunt 1 mare și 2 de mână. 

Trebuie să fim la fel de protejați și în viața reală. Hackerul ne-a sfătuit să ne ardem buletinele, pentru ca hoții să nu aibă acces la codul numeric personal, cu care să își facă credite de nevoi personale. Trebuie să fim atenți și pe unde ne lăsăm amprentele. „Life hack”, în acest caz, ar fi să dormim cu mânuși. Și așa încă nu s-a dat drumul la căldură peste tot. 


Dacă, totuși, hackerii reușesc să vă spargă calculatorul și să vă fure datele, ar trebui să aveți grijă să nu găsească foarte multe. Cristian a zis că pe card nu ține niciodată mai mult de 30 de lei. Economiile și le păstrează pe cartela de STB. Dobânda de 0% prezintă un mare avantaj pentru cei ce vor să strângă pentru cadouri.

„Are rost să ținem bani și pe cartele de metrou?” – Răzvan Exarhu

Din păcate, nu. Hackerul susține că se demagnetizează prea des. Totuși, e puțin ironic, având în vedere că unul dintre cele mai bune locuri unde să ascunzi bani este în subteran. 

La finalul emisiunii, formația byron a cântat pentru a arăta că România Are Sânge De Rocker. Băieții au interpretat și ultimul lor single, „Prea Târziu”. Pe 1 decembrie, byron aniversează 16 ani de activitate printr-un concert la clubul Expirat din București. Biletele pentru concert s-au pus deja în vânzare.

Puteți urmări discuția cu Cristian Popesco și cântarea live a formației byron, aici, pe rockfm.ro, dacă ați ratat-o. Dar data viitoare, hai, trezirea mai devreme și la cafelutsă cu Morning Glory cu voi!

Morning Glory - 25.11.2022 - invitați trupa byron (Concert LIVE)

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:44:44

Morning Glory - 18.04.2024

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:20:51

Morning Glory - 17.04.2024

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:16:19

Morning Glory - 16.04.2024 - DANA ROGOZ + ADI HADEAN

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:17:47