Rock News

Scott Ian, despre turneul Pantera: „Acesta este un omagiu adus uneia dintre cele mai bune trupe din istoria heavy metalului”

Pantera își începe turneul omagial de reuniune săptămâna viitoare (pe 2 decembrie), iar biletele pentru concertul de la București se pun astăzi în vânzare. Șirul de spectacole al legendelor groove îi unește pe componenții formulei clasice, Rex Brown și Phil Anselmo cu Zakk Wylde și Charlie Benante (Anthrax).

Într-un interviu pentru Primordial Radio, chitaristul Anthrax Scott Ian a discutat despre participarea colegul său de trupă la spectacole și dacă crede sau nu că este o reuniune. 

„Dacă vrei părerea mea, acesta este un omagiu și asta se vrea să fie. Acesta este un omagiu adus uneia dintre cele mai bune trupe din istoria heavy metalului. Este un omagiu care se întâmplă să aibă doi dintre membri trupei în el, împreună cu doi tipi care, despre care cred că nu există cineva mai bun pentru a putea aduce un omagiu Pantera, decât Zakk și Charlie”.

Spectacolele vor readuce Pantera înapoi pe scenă pentru prima dată în mai bine de 20 de ani. Ultimul spectacol a avut loc pe 26 august 2001, la Yokohama, Japonia. Darrell a anunțat desființarea grupului în noiembrie 2003, atribuind despărțirea proiectelor secundare ale lui Anselmo, cum ar fi Down și Superjoint Ritual. „Nimeni nu ne-ar răspunde înapoi la telefon, așa că eu și Vinnie am stat acasă fără să știam ce dracu’ se întâmplă”, și-a amintit chitaristul pentru Rock Sound.

Atât Anselmo, cât și Brown au abordat anterior probabilitatea de a cânta din nou muzică Pantera împreună. În aprilie 2021, Brown a declarat pentru Eon Music că au primit continuu oferte pentru un turneu omagial: „Dar dacă nu îi ai pe ceilalți băieți în trupă, nu va suna la fel”, a adăugat el. "Dacă ar fi să facem vreodată așa ceva, ar trebui să fie perfect, altfel nu aș face-o. Ar fi un omagiu".

Pantera va urca pe scena Metalhead Meeting sâmbată, pe 27 mai.